Αφρικανικά πόνι
Clear sky
28°C
 

Πέθανε ο τελευταίος κάτοχος μηχανακιού της AGB στην Ελλάδα

Έσβησε αθόρυβα χθες αργά το βράδυ ο Χαράλαμπος Βουρεξάκης, κάτοικος Στούπας Μεσσηνίας, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος εν ζωή κάτοχος μηχανακιού της AGB στη χώρα μας.

O 89χρονος, είχε παραλάβει τη συσκευή που μετράει τις τηλεθεάσεις πίσω στο 2005, και την είχε χρησιμοποιήσει για να καταγράψει κυρίως την παρακολούθηση ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ, αθλητικών μεταδόσεων και δελτίων ειδήσεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή είχε σταματήσει να λειτουργεί από το 2012.

Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε η σύζυγος του κυρίου Χαράλαμπου, Αγλαΐα, η οποία μάλιστα κάλεσε την εταιρεία Nielsen στο τηλέφωνο, ενημερώνοντάς την πως θα αναλάβει εκείνη το χρέος του άνδρα της.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας, νέοι στην πλειονότητά τους, δεν γνωρίζουν καν τι είναι τα μηχανάκια αυτά, ωστόσο έσπευσαν να της εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους, ενώ προς τιμήν του κυρίου Χαράλαμπου, ανέβασαν χθες την τηλεθέαση της ΕΡΤ3 κατά 1%.

Τέλος, διαψεύδονται οι φήμες πως στην κηδεία του θα χρησιμοποιηθεί ειδικό μηχανάκι καταγραφής κλάματος, με το «Κουλούρι» να επανέρχεται ωστόσο για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.