Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

«Γιούλι Γλιγκολόβιτς» οι πρώτες λεξούλες βρέφους από το Παγκράτι

nutcracker2Με συγκίνηση, έκπληξη αλλά και έκδηλη απορία υποδέχτηκαν οι γονείς της μικρής Λυδίας τις πρώτες της λεξούλες, νωρίς χθες το πρωί.

Το μόλις 12 μηνών βρέφος, βρισκόταν στο αυτοκίνητο της μητέρας της, όταν η τελευταία άκουσε κάποιες ακατάληπτες συλλαβές να βγαίνουν από το στόμα της κόρης της. Όταν της ζήτησε να τις επαναλάβει, συνειδητοποίησε πως επρόκειτο για τις πρώτες λέξεις στη ζωή της μικρής. Λέξεις οι οποίες διέφεραν από τις συνηθισμένες, όπως «μαμά», «μπαμπάς» και «άτα», αφού επρόκειτο για τις «Γιούλι Γκλιγκολόβιτς».

Με απορία, η μαμά της Λυδίας αναζήτησε τις λέξεις, βλέποντας πως πρόκειται για γνωστό Ρώσο χορευτή και χορογράφο, ο οποίος  μάλιστα σκοπεύει να επισκεφτεί τη χώρα μας το φθινόπωρο για την νέα του διασκευή στην κλασική παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων».

«Ποιος ξέρει από πού ξεσήκωσε αυτές τις λέξεις. Ομολογώ ότι δεν τον γνώριζα, όμως αισθανόμουν βέβαιη πως έχω ακούσει αυτό το όνομα χιλιάδες φορές. Μυστήρια πράγματα», σημείωσε με εμφανή την απορία στον τόνο της φωνής της η νεαρή μητέρα.

Θυμίζουμε πως ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς, ο σπουδαιότερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος και επί 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι, έρχεται και πάλι στην Ελλάδα με τους 100 συντελεστές του Γκριγκορόβιτς Μπαλέ και κορυφαίους σολίστ των Μπολσόι, για να παρουσιάσει την τρυφερή διασκευή του για το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Η Λίμνη των Κύκνων». Το φετινό φθινόπωρο, ο Γιούρι Νικολάεβιτς Γκριγκορόβιτς, διάσημοι πρώτοι σολίστ του Μπολσόι και το Γκριγκορόβιτς Μπαλέ θα μας παρουσιάσουν «το μπαλέτο των μπαλέτων», τη Λίμνη των Κύκνων, που εδώ και 50 χρόνια αποτελεί το καμάρι του διάσημου θεάτρου της Μόσχας. Γιούρι Γκριγκορόβιτς.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.