Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Δεν θα πιστέψετε πού βρέθηκε η δεξιά χείρα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου!

Στις μεγάλες ανατροπές της Ιστορίας, σπανίως συναντάμε περιστατικά τόσο εντυπωσιακά όσο αυτό που συνέβη πρόσφατα.

Το μυστήριο του σκηνώματος του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου μόλις απέκτησε ένα νέο, συναρπαστικό μέλος. Δεν θα πιστεύετε πού βρέθηκε το δεξί χέρι του αγαπημένου Αγίου!

Προετοιμαστείτε να σοκαριστείτε: Το ταριχευμένο δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου βρέθηκε... σε μια παλιά αποθήκη μπισκότων στο Άμστερνταμ!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μια αποθήκη μπισκότων! Οι εργαζόμενοι σε αυτή την αποθήκη, καθώς έψαχναν για παλιές συνταγές μπισκότων, ανακάλυψαν ένα περίεργο ξύλινο κιβώτιο με την επιγραφή «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος». Στην αρχή νόμιζαν ότι ήταν κάποιο είδος παραδοσιακής διακοσμητικής συλλογής, αλλά η πραγματικότητα αποδείχτηκε πολύ πιο εντυπωσιακή.

Οι ειδικοί αναγνώρισαν αμέσως την αυθεντικότητα του λειψάνου και έμειναν έκπληκτοι από το εξαιρετικό επίπεδο συντήρησης του χεριού. «Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ένα τόσο σημαντικό θρησκευτικό κειμήλιο θα βρισκόταν ανάμεσα σε σοκολατένια μπισκότα και ζαχαρωτά;» αναρωτήθηκε ένας από τους αρχαιολόγους.

Μετά την ανακάλυψη, ξεκίνησε μια επιχείρηση για την επανασύνδεση του λειψάνου με το υπόλοιπο σώμα του Αγίου Ιωάννη, που φυλάσσεται στην Εύβοια, στο ομώνυμο μοναστήρι. Οι πιστοί ανυπομονούν να δουν την ολοκλήρωση αυτής της ιερής ένωσης, που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη λατρεία και την ευλάβεια προς τον άγιο.

Οι τοπικές αρχές της Εύβοιας έχουν ήδη προγραμματίσει μεγάλες τελετές και εορτασμούς για την υποδοχή του δεξιού χεριού. Ο ηγούμενος της μονής δήλωσε: «Αυτό το απρόσμενο εύρημα είναι ένα θαύμα και δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο Άγιος Ιωάννης για όλους μας. Είναι μια ευλογία που αυτό το ιερό λείψανο θα επανενωθεί με το υπόλοιπο σώμα του αγίου μας».

Το γεγονός αυτό, πέρα από τη θρησκευτική του σημασία, προσδίδει μια αίσθηση περιπέτειας και μυστηρίου στην ιστορία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Ποιος ξέρει τι άλλα κειμήλια μπορεί να βρίσκονται κρυμμένα σε αναπάντεχα μέρη; Μια παλιά αποθήκη μπισκότων μας έδειξε ότι οι θησαυροί της πίστης μπορεί να βρίσκονται παντού, περιμένοντας να ανακαλυφθούν και να επανενωθούν με την ιστορική τους κληρονομιά.

H έλευση της δεξιάς χείρας του Αγίου θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της εορτής του στις 27/5, με αφορμή τη φετινή επέτειο από την έλευση του ιερού σκηνώματος στην Εύβοια. Αναμένουμε με ανυπομονησία την τελετή στην Εύβοια και ευχόμαστε αυτή η ιστορική επανένωση να φέρει ευλογία και χαρά σε όλους τους πιστούς.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την ιστορική επανένωση και τις τελετές που θα ακολουθήσουν.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.