Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Thunderstorm
13°C
 

Τέλος στην ηλεκτρική φωταγώγηση της Αθήνας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του "Κουλουριού", ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει την επαναφορά χρήσης φωταερίου για την νυχτερινή φωταγώγηση της πρωτεύουσας. Πρόκειται για μια κίνηση που αναμένεται να συζητηθεί έντονα, καθώς θυμίζουμε οτι η Αθήνα φωταγωγήθηκε για πρώτη φορά το 1862, δηλαδή πριν ακριβώς 150 χρόνια.

Οι πηγές του "Κουλουριού" αναφέρουν πως οι λόγοι διακοπής της ηλεκτρικής φωταγώγησης είναι καθαρά οικονομικοί. Μάλιστα μια πηγή αναφέρει πως η συγκεκριμένη πρόταση προέρχεται από την τρόικα, σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη της χώρας. Για αυτόν τον λόγο, ενώ η παύση ηλεκτρικής φωταγώγησης θα επηρεάσει όλες τις περιοχές της πρωτεύουσας, φωταέριο θα χρησιμοποιηθεί μόνο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Αναμένονται έντονες αντιδράσεις απο τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου οι οποίοι πλέον καλούνται να προσαρμόσουν τις ώρες που θα κυκλοφορούν στην πόλη με βάση τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η ηλεκτρική φωταγώγηση θα διακοπεί σταδιακά ξεκινώντας απο την 1η Δεκεμβρίου 2012. Ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος, όταν ρωτήθηκε γιατί το συγκεκριμένο μέτρο δεν εφαρμόστηκε απο το καλοκαίρι όταν και η μέρα είναι μεγαλύτερη δήλωσε σχετικά: "Αντιλαμβάνομαι τους ενδοιασμούς σας σχετικά με την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος. Ο αρχικός στόχος ήταν η Αθήνα να φωταγωγείται με χρήση βενζολίου (σ.σ. η χημική ένωση που ονομάζεται φωταέριο στην καθομιλουμένη) απο την 1η Ιουλίου, κάτι που θα είχε συμβεί αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν είχε οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερο γύρο εκλογών. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα ήθελα ωστόσο να σημειώσω πως το συγκεκριμένο μέτρο θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας καθώς θα ανοίξουν περί τις 20 θέσεις για φανοκόρους, οι οποίοι θα ανάβουν κάθε βράδυ τους φανούς".


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.