Καλό χειμώνα
Mostly sunny
27°C
 

Δωρεάν η δεύτερη φορά παρακολούθησης του «Αν» για να γίνει πλήρως κατανοητό από τους θεατές

Δωρεάν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη νέα κινηματογραφική ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη όσοι θεατές την έχουν δει ήδη μια φορά, ύστερα από πρωτοβουλία του ίδιου του σκηνοθέτη και ηθοποιού.

Αιτία αυτής της ιδιαίτερα ασυνήθιστης πρακτικής αποτελεί το πόρισμα της επιτροπής κριτικών κινηματογράφου που αποφάνθηκε πως ελάχιστοι θεατές διαθέτουν το πνευματικό υπόβαθρο ώστε να συλλάβουν με την πρώτη τα βαθιά νοήματα που μεταφέρει το έργο. Έτσι, προκειμένου να έχουν όλοι τη δυνατότητα να αντιληφθούν στο 100% τις αξίες που επιδιώκει να μεταλαμπαδεύσει ο πετυχημένος σκηνοθέτης μέσω του «Αν»,  τίθεται σε εφαρμογή το παραπάνω μέτρο, το οποίο μάλιστα έχει και την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πλέον, κάθε θεατής θα μπορεί με την επίδειξη του αποκόμματος του εισιτηρίου του από την πρώτη φορά που παρακολούθησε την ταινία να παραλαμβάνει ένα δεύτερο, μηδενικής αξίας. Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο το μέτρο αυτό να επεκταθεί και να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε σινεφίλ να παρακολουθήσει την ταινία όσες φορές χρειαστεί μέχρι να φτάσει στην όσο το δυνατόν γίνεται υψηλότερη κατανόηση της. Παράλληλα, η ταινία ύστερα από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού  θα μεταφραστεί σε 45 γλώσσες προκειμένουν να ξεκινήσει άμεσα η παγκόσμια διανομή της. Στόχος είναι το «Αν» να αποτελέσει ακόμα ένα κληροδότημα του ελληνικού πολιτισμού προς όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα να αυξηθούν κι άλλο τα ήδη αστρονομικά κέρδη που έχει επιφέρει στα δημόσια ταμεία.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε εκ νέου με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, ο οποίος τόνισε: «Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό . Θεώρησα ότι είναι έτοιμος να εισπράξει όλα τα νοήματα που μεταφέρω αλλά αποδείχτηκε ότι έσφαλλα. Πρότεινα προσωπικά την εφαρμογή αυτού του μέτρου και ήδη σχεδιάζουμε στο DVD να υπάρχει καρέ - καρέ σχολιασμός όπου θα αναλύω κάθε σκηνή σε βάθος. Αν και αυτό δεν είναι αρκετό, τότε σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού θα δημιουργήσουμε μια τηλεφωνική γραμμή όπου θα μπορεί ο καθένας να παίρνει και να με ρωτάει προσωπικά όλες του τις απορίες σχετικά με το έργο. »


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.