Ιουλιανά
Clear sky
33°C
 

Οριστικά εκτός νόμου όσοι στέκονται αριστερά στις κυλιόμενες σκάλες

Με τελεσίδικη απόφαση, ο Άρειος Πάγος έκρινε πως οι πολίτες που συνηθίζουν να στέκονται αριστερά στις κυλιόμενες σκάλες παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των δημόσιων μεταφορών και επιπλέον τελούν το αδίκημα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, που τιμωρείται με φυλάκιση έως τριών ετών.

Η απόφαση έρχεται να δώσει τέλος σε ένα δικαστικό δράμα δεκαετιών, που κρατάει από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του μετρό της Αθήνας στις αρχές του 2000, όταν οργανώσεις αργοπορημένων πολιτών είχαν προσφύγει στα δικαστήρια.

Όπως είναι φυσικό, οι αντιδράσεις των λεγόμενων «αρνητών των κυλιόμενων» ήταν άμεσες και έντονες, με επιφανή μέλη του κινήματος να κατηγορούν τους αρεοπαγίτες για χουντικές πρακτικές. Ανάμεσα σε όσους πήραν θέση στα κοινωνικά δίκτυα ήταν και επώνυμοι όπως ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο Πάνος Μουζουράκης και η Λιάνα Κανέλλη, όλοι τους μέλη του κινήματος.

Από την πλευρά της πάντως, η διοίκηση της Αττικό Μετρό ανακοίνωσε πως θα επιβλέπει την τήρηση του νόμου σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, και για το σκοπό αυτό θα εγκαταστήσει καταπακτές κάτω από την αριστερή πλευρά των κυλιόμενων, οι οποίες θα ανοίγουν αυτόματα όταν κάποιος συμπληρώνει 10 δευτερόλεπτα ακίνητος.

Την ίδια πρακτική αναμένεται να ακολουθήσει και η διοίκηση του μετρό Θεσσαλονίκης, όπου μάλιστα οι καταπακτές υπάρχουν ήδη.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.