Αφρικανικά πόνι
Clear sky
34°C
 

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για την ηλιακή καταιγίδα - Πού θα στείλει μήνυμα το 112

Σήμερα, 14/4 θα χτυπήσει τη γη γεωμαγνητική καταιγίδα από τον Ήλιο, με ταχύτητα 1.600.000 χιλιόμετρα την ώρα. Η προειδοποίηση που εξέδωσε η ΝΟΑΑ (National Oceanic and Atmospheric Administration) θα διαρκέσει έως το πρωί της Κυριακής 17/4.

Στην Ελλάδα πάντως, σε επιφυλακή και εγρήγορση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία. Στο κέντρο διαχείρισης έκτακτων περιστατικών της περιφέρειας Αττικής στο Καπανδρίτι άπαντες θα βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ επιπρόσθετα:

Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να ειδοποιεί άμεσα τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα να αποφεύγουν υπόγειους και ισόγειους χώρους ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του 112, ήδη έχει συμβεί αυτό, το οποίο έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για την ενημέρωση των πολιτών σε κρίσιμες στιγμές. Ανάλογα με την πορεία και την εξέλιξη του φαινομένου θα σταλούν προειδοποιητικά μηνύματα στους πολίτες σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η πολιτική προστασία συστήνει στους πολίτες να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις και να κρατάνε οπωσδήποτε ομπρέλα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και μέσα στο σπίτι τους. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.