Ιουλιανά
Clear sky
35°C
 

Με πλαστικά δέντρα οι αναδασώσεις

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση φαίνεται πως θα προχωρήσουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού. Όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος και κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, σε μέρος των αναδασώσεων που θα γίνουν προκειμένου να αποκατασταθούν κατα το δυνατόν οι ζημιές απο τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που πέρασε θα χρησιμοποιηθούν πλαστικά δέντρα. 

Το σκεπτικό πίσω απο την κίνηση αυτή είναι να επανέλθει η εικόνα του φυσικού τοπίου όσο το δυνατόν γρηγορότερα στα μέρη με τουριστικό ενδιαφέρον. Για το λόγο αυτό, το αρμόδιο υπουργείο θα αξιολογήσει τις πληγείσες περιοχές ανάλογα με την επισκεψιμότητα που έχουν από τουρίστες και στη συνέχεια το υπουργείο Περιβάλλοντος θα οριοθετήσει ζώνες στις οποίες θα τοποθετηθούν τα πλαστικά δέντρα. Οι ζώνες αυτές θα αφορούν τα σημεία με τα οποία έχει οπτική επαφή ο επισκέπτης, για παράδειγμα δίπλα στις εθνικές οδικές αρτηρίες. Στις περιοχές εκτός των ζωνών αυτών θα γίνει κανονική αναδάσωση, με δενδρύλλια.

Σύμφωνα με πηγές του «Κουλουριού», ο Σκάι ήδη προγραμματίζει εθελοντική συμμετοχή στις αναδασώσεις ώστε να "[...] γίνει η επιστροφή στην τουριστική δραστηριότητα το συντομότερο δυνατό". Ο δημοσιογράφος του σταθμού Άρης Πορτοσάλτε δήλωσε «Επιτέλους βρέθηκε τρόπος να συνδυαστεί η αγάπη για το περιβάλλον με την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η χώρα διασώζεται σε δύο τομείς ταυτόχρονα. Ζήτω η πλαστική αναδάσωση».

Αναμένονται με ενδιαφέρον αντιδράσεις οικολογικών φορέων όπως η Greenpeace.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.