Ιουλιανά
Clear sky
33°C
 

Επικοινωνιακή αντεπίθεση μέσω twitter ετοιμάζει το ΚΚΕ

Οι μέρες που το ΚΚΕ έμενε αδρανές απέναντι στις νέες τεχνολογίες και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης βρίσκονται πια στο παρελθόν. Σε μια κίνηση που αναμένεται να «σωπάσει» πολλούς από τους επικριτές του, το Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε πως δημιούργησε επίσημο λογαριασμό στο twitter, ενώ η γ.γ. Αλέκα Παπαρήγα έχει ήδη «ανοίξει» το δικό της, προσωπικό προφίλ στο δημοφιλές site, με όνομα χρήστη @red_venom. Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του κόμματος, «σήμερα, που η ζωή της λαϊκής οικογένειας χτυπιέται αλύπητα από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας, είναι επιτακτική ανάγκη να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους στο πλευρό της εργατικής τάξης και των λαϊκών αγώνων. Έτσι, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να φτιάξουμε twitter».

Τι οδήγησε όμως σε αυτή την ξαφνική μεταστροφή των θέσεων του Περισσού, ενώ μόλις τον περασμένο Ιούνιο, την ημέρα των επαναληπτικών εκλογών, η κα Παπαρήγα έβαλλε κατά του twitter, καταγγέλοντας το για προβοκάτσια και χαφιεδισμό; Στενός συνεργάτης της έμπειρης πολιτικού εξηγεί: «είναι αλήθεια πως η θέση του Κ.Κ., η οποία εξακολουθεί να ισχύει, είναι ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πρόσφορο έδαφος για κάθε λογής χαφιέδες και πράκτορες του διεθνούς κεφαλαίου. Όμως εμείς, ως γνήσιος εκφραστής του λαϊκού κινήματος, δεν μπορούμε να τα αφήσουμε ‘ξέφραγο αμπέλι’ σε όλους αυτούς, πρέπει να παρέμβουμε.»

Άνθρωπος του Περισσού, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, διηγείται «η ιδέα προέκυψε μια μέρα που στα γραφεία μας ήταν ο εγγονός του Ορέστη Κολοζώφ, ο Δημήτρης, ο οποίος ξέρει από κομπιούτερ. Στη συνέχεια η πρόταση, η οποία είχε τη σύμφωνη γνώμη του κ. Κολοζώφ (σ.σ. αρμόδιου για την Ερμηνεία της Ορθόδοξης Μαρξιστικής Θεωρίας μπροστά σε Νέα Δεδομένα) εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Κ.Ε., οπότε και βάλαμε το μικρό Δημητράκη να μας φτιάξει τους λογαριασμούς».

Κύκλοι του Κομμουνιστικού κόμματος δηλώνουν αισιόδοξοι ότι οι λογαριασμοί στο twitter θα αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο για τη διάδοση των θέσεων του κόμματος και την ενδυνάμωση του ταξικού κινήματος μόλις μάθουν ακριβώς πώς λειτουργεί το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο, μιας και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «μέχρι τώρα ανάθεμα κι αν έχουμε καταλάβει πώς δουλεύει».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.