Έχει πάρα πολύ χιόνι
Mostly cloudy
2°C
 

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούν να δηλώσουν την οικογένεια με την οποία επιθυμούν να περάσουν τα Χριστούγεννα όσοι πολίτες έχουν σιχαθεί τη δική τους

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειές μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα», σχολίασε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τον φετινό ιδιαίτερο εορτασμό των Χριστουγέννων λόγω της έξαρσης του κοροναϊού.

Όπως προκύπτει ωστόσο από το ρεπορτάζ, ο κάθε πολίτης θα έχει την δυνατότητα, εφόσον το επιθυμεί, να περάσει τις γιορτές ακόμη και με διαφορετική οικογένεια, την οποία δεν χρειάζεται καν να γνωρίζει εκ των προτέρων, σε περίπτωση που λόγω της καραντίνας δεν αντέχει άλλο τη δική του. Η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει άμεσα και μέχρι τα μέσα του μήνα θα πρέπει να δηλωθεί η οικογένεια με την οποία ο καθένας θα επιλέξει να περάσει τις φετινές γιορτές.

«Κατανοούμε απόλυτα πως μπορεί να έχετε σιχαθεί τους δικούς σας, τα παιδιά σας ή τα αδέρφια σας, τόσο καιρό στο ίδιο σπίτι. Σίγουρα δεν θέλετε να είστε και φέτος, μια τόσο δύσκολη χρονιά, μαζί με τον φασίστα θείο σας. Γι' αυτό, μπορείτε να διαλέξετε όποια οικογένεια θέλετε, από αυτή του γείτονα, μέχρι αυτή του Βασίλη Σπανούλη», σχολίαζαν πηγές του Υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, κάθε οικογένεια θα μπορεί να επιλεγεί μόνο μια φορά, με κάποιες οικογένειες, όπως αυτή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, να είναι διαθέσιμη μόνο κατόπιν κλήρωσης.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.