Νυχτώνει σε λίγο
Overcast
18°C
 

Σφηνάκι με τα υγρά του λάστιχου, η νέα μόδα που προτείνουν οι bar guru για το άνοιγμα της εστίασης

Αν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η εστίαση καθώς και τα μπαρ θα ανοίξουν τις πόρτες τους ώστε να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους φίλους μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.
Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους και ετοιμάζουν πυρετωδώς νέους καταλόγους, trends και προτάσεις για το μεγάλο άνοιγμα.
Αίσθηση έχει προκαλέσει η πρόταση των μεγαλύτερων bar guru της Ελλάδας, οι οποίοι μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του ΚΕΘΕΑ που αναφέρει ότι η ανοχή των Ελλήνων στο αλκοόλ έχει ανέβει κατακόρυφα μετά από δύο σκληροπυρηνικές καραντίνες, αποφάσισαν να λανσάρουν το «Σφηνάκι-λάστιχο» στα μενού τους.
Το εν λόγω σφηνάκι, θα σερβίρεται στα μπαρ αποκλειστικά μία ώρα πριν το κλείσιμό τους και εφόσον οι θαμώνες βρίσκονται σε νηφάλια κατάσταση ακόμα και μετά την κατανάλωση υπερβολικού αριθμού ποτών.
Πρόκειται για ένα σφηνάκι το οποίο θα περιέχει όλα τα υπολείμματα των ποτών που σερβιρίστηκαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς και χυθήκαν στο «λάστιχο», όπως το ονομάζουν οι εργαζόμενοι του χώρου, του μπαρ. Το μίγμα θα μεταφέρεται κατευθείαν από το «λάστιχο» σε ένα σέικερ τύπου «μπόστον» και αφού ανακατευτεί με πάγο θα σερβίρετε σε σφηνάκια.
Έντονα συγκινημένοι οι Έλληνες bar guru, δήλωσαν ότι ανυπομονούν να ξαναχρειαστεί να καλέσουν ταξί για ημιλιπόθυμους πελάτες και να ξαναδούν άνδρες να χαριεντίζονται με γυναίκες ξεκάθαρα άνω των δυνατοτήτων τους.

Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.