Ιουλιανά
Clear sky
33°C
 

Έξυπνο! Μπαρ στο κέντρο της Αθήνας έβαλε «Βρες τις διαφορές» για σήμα στις τουαλέτες

Σε ένα ευφάνταστο παιχνίδι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν οι θαμώνες του μπαρ «Μπλε Ελεφαντάκι» στο κέντρο της Αθήνας, όσο αναζητούν την σωστή πόρτα που θα πρέπει να ανοίξουν για να επισκεφθούν την τουαλέτα.

Κι αυτό γιατί τα σήματα ανδρών - γυναικών στις πόρτες του κάτω ορόφου έχουν πλέον αντικατασταθεί από εικόνες «Βρες τις διαφορές». Η επιτυχής εύρεση των διαφορών, ενδεχομένως απαντάει στο ερώτημα του ποια πόρτα είναι η σωστή, αν και προς το παρόν αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί καθώς κανείς δεν έχει βρει όλες τις διαφορές.

Οι μυστηριώδεις εικόνες απαρτίζονται από έναν ημιτελή κύκλο, μια διαγώνια γραμμή σε κλίση 45° προς τα πάνω η οποία τέμνει τον κύκλο στα αριστερά, ένα ινδιάνικο φτερό, ένα σφυρί, ένα αμόνι, ένα σύννεφο με μια σταγόνα βροχής και τα γράμματα DFYQ.

Όπως συμφωνούν όλοι σχεδόν οι θαμώνες του μπαρ που αναγκάστηκαν να πάνε στην τουαλέτα, μία εκ των διαφορών είναι σίγουρα η θέση του καρφιού που στήριζε την παλιά πινακίδα σε κάθε πόρτα. Στην αριστερή πόρτα βρίσκεται στο εσωτερικού του κύκλου, κάτω από την διαγώνια γραμμή και πάνω από το ινδιάνικο φτερό, ενώ στην αριστερή πόρτα εφάπτεται σχεδόν του κύκλου και κοιτάει προς το σφυρί. Ωστόσο η διαφορά αυτή ελάχιστα βοηθάει στο να αναγνωρίσει κανείς σε ποια πόρτα είναι πιο σωστό να κατευθυνθεί για να πραγματοποιήσει την ανάγκη του.

Μάλιστα η κατάσταση γίνεται χειρότερη από την ύπαρξη και τρίτης πόρτας στον χώρο του υπογείου, που βρίσκεται απέναντι και έχει απ' έξω κολλημένη μια φωτογραφία του Splinter από τα Χελωνονιντζάκια. Αυτή η πόρτα οδηγεί στην αποθήκη του μαγαζιού, πράγμα που μπορεί να ακούγεται προφανές αλλά δεν ήταν για όσους την επέλεξαν.

Το «Κουλούρι» προσπάθησε να επικοινωνήσει με την διεύθυνση της επιχείρησης για ένα σχόλιο και κάποια βοήθεια για τις διαφορές, ωστόσο στο τηλέφωνο απάντησε υπολογιστικό πρόγραμμα που επαναλάμβανε απλώς την ερώτηση «Έχω ένα βαρελάκι που 'χει δυο λογιών κρασάκι. Τι είναι;».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.