Έχει πάρα πολύ χιόνι
Mostly cloudy
2°C
 

Μια ανάσα από το να συμπληρώσει από νωρίς ομάδα για 5x5 δηλώνει παρέα από το Πολύγωνο

γηπεδο-5χ5Μια διαφορετική ημέρα φαίνεται πως ξημέρωσε για μια παρέα από το Πολύγωνο, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο να συμπληρώσει από νωρίς το μεσημέρι την ομάδα της για το σημερινό αγώνα τους στα τοπικά γηπεδάκια 5x5.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι ρεπόρτερ του «Κουλουριού» μας μεταφέρουν πως έχουν ήδη συγκεντρωθεί 9 παίκτες και απομένει μόλις ένας ώστε να κλείσει η δεκάδα, με τους υποψηφίους για την «κενή» θέση να είναι μάλιστα αρκετοί. «Από την αρχή όλα έδειχναν πως θα κυλήσουν διαφορετικά. Ενώ συνήθως ξεκινάμε να ψάχνουμε παίκτες από την προηγούμενη μέρα και φτάνουμε να είμαστε στην αναζήτηση μέχρι και λίγα λεπτά πριν, τώρα ήμασταν ήδη 7 από χθες το απόγευμα και μετά τις θετικές απαντήσεις του Ηλία και του ξαδέρφου του που παίζει τέρμα, μας λείπει μόνο ένας», μας μεταφέρει ενθουσιασμένος ο Ιάκωβος, ο οποίος είναι ο οργανωτής της παρέας για να συνεχίσει:

«Τον τελευταίο καιρό όλοι μας ακυρώνουν την τελευταία στιγμή για τους πιο αστείους λόγους. Ο ένας για να συνδέσει τα ηχεία του στερεοφωνικού του, ο άλλος για να μεταφέρει ένα ταψί παστίτσιο στη γιαγιά του κι ο τρίτος για να κάνει παρέα στη γάτα του που νιώθει κατάθλιψη επειδή της έκαναν στείρωση. Είχαμε καταλήξει να καλούμε τους πιο άσχετους, τον περιπτερά, τον υπάλληλο του γειτονικού βενζινάδικου, τον παλιό γυμναστή του σχολείου μας. Μια φορά για να συμπληρώσουμε δεκάδα είχε παίξει ο ιδιοκτήτης του γηπέδου ο οποίος έχει Αλτσχάιμερ και έβαζε γκολ σε λάθος εστία, ο Αντωνάκης ο Κουτσός κι ο Γιαννάκης ο τρελός ο οποίος πνίγηκε γιατί έφαγε τη μπάλα. Δεν πήγαινε άλλο».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πιθανότητες να βρεθεί καλός παίκτης για να συμπληρώσει τη δεκάδα είναι πράγματι αρκετές ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται μέχρι και την τελευταία στιγμή. Έτσι, η παρέα έχει σταντ-μπαι τον φίλο της τον Αγησίλαο τον αυτιστικό, ο οποίος ανταποκρίνεται πάντοτε θετικά στο κάλεσμα της ακόμα κι αν τον καλέσουν 5 λεπτά πριν.

«Παιδιά μη λέμε μεγάλα λόγια και το γκαντεμιάσουμε αλλά όλα δείχνουν ότι θα πάνε καλά.  Εσείς πάντως μπορείτε για μπάλα σήμερα το βράδυ στις 9;», ήταν τα τελευταία λόγια του Ιάκωβου πριν κλείσουμε το τηλέφωνο. Εμείς ας ευχηθούμε στα παιδιά να συμπληρώσουν πράγματι ομάδα και να κερδίσει ο καλύτερος.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.