Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
7°C
 

Πάνω από 50 εκατομμύρια υπολογιστές, οθόνες και usb έχει στην κατοχή της η Ελληνική Αστυνομία

kZFPXΤο αδιαχώρητο φαίνεται πως επικρατεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής από εκατομμύρια υπολογιστές, οθόνες, usb, αλλά και πληκτρολόγια, δισκέτες, cd-rom και σκληρούς δίσκους, οι οποίοι έχουν κατά καιρούς κατασχεθεί για έρευνα κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων. Οι ηλεκτρονικές συσκευές καταλαμβάνουν ήδη ολόκληρα τα 4 υπόγεια του κτιρίου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ έχουν αρχίσει να επεκτείνονται στους διαδρόμους των υπόλοιπων ορόφων και στα γραφεία των αστυνομικών.

«Σε κάθε αστυνομική επιχείρηση σε κάποιο σπίτι, γραφείο ή αλλού κατάσχονται τουλάχιστον ένας με δύο υπολογιστές, στικάκια usb, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, οθόνες, δισκέτες και άλλα», αναφέρει στο «Κουλούρι» στέλεχος της αρμόδιας υπηρεσίας Διαχείρισης Υλικού της Αστυνομίας. «Οι συνάδελφοι συνήθως ελπίζουν ότι θα βρουν αποδεικτικά ή επιβαρυντικά στοιχεία, όμως στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων οι συσκευές περιέχουν μόνο άχρηστα email για προσφορές στη Νιγηρία, επεισόδια τηλεοπτικών σειρών και το καινούριο τραγούδι της Τάμτα ή του Justin Bieber, οπότε και στοιβάζονται δια παντός στις αποθήκες της ΓΑΔΑ», συνεχίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φαινόμενο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, όμως έως τώρα οι ιθύνοντες αντιμετώπιζαν το πρόβλημα μοιράζοντας πληκτρολόγια, σκληρούς δίσκους, δισκέτες και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που ξέμεναν, ως δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού στους αστυνομικούς υπαλλήλους. Φαίνεται όμως πως η λύση αυτή έπαψε πια να λειτουργεί, καθώς τους τελευταίους μήνες η ζήτηση έχει μειωθεί αισθητά οπότε οι συσκευές μαζεύονται κατά χιλιάδες κάθε ημέρα.

Το «Κουλούρι» προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να ζητήσει ένα σχόλιο, όμως όπως αναφέρουν μαρτυρίες το τηλεφωνικό κέντρο έχει κι αυτό ουσιαστικά μετατραπεί σε αποθήκη ηλεκτρονικών και κανείς δεν πρόλαβε να φτάσει εγκαίρως στο τηλέφωνο για  να το σηκώσει.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.