Νυχτώνει σε λίγο
Overcast
18°C
 

Βαρύ πρόστιμο για νεαρό που ανέβασε στο Instagram φωτογραφία του περσινού χιονιά

Με μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε αντιμέτωπος 23χρονος, ο οποίος δεν θέλησε να μείνει αμέτοχος στο μπαράζ χιονισμένων φωτογραφιών που πλημμύρισαν το Instagram από τη Δευτέρα.

Ο νεαρός, ο οποίος παραμένει κλεισμένος στο σπίτι του καθώς νοσεί με κοροναϊό, παρακολουθούσε τους χρήστες που ακολουθεί να μοιράζονται φωτογραφίες με χιόνια, χιονάνθρωπους και χιονοπόλεμο, με αποτέλεσμα να αισθανθεί ζήλια, καθώς φέτος δεν είχε την ευκαιρία να τραβήξει νέο υλικό, μένοντας στην απ' έξω.

Έτσι, αποφάσισε να μοιραστεί μια φωτογραφία από τον περσινό χιονιά και την κακοκαιρία Μήδεια, με την αναγραφή ωστόσο της ημερομηνίας σε παρακείμενη ηλεκτρονική πινακίδα την οποία δεν παρατήρησε, να προδίδει την πράξη του.

Έτσι, ο άνδρας έλαβε σήμερα στο e-mail του τη βεβαίωση του προστίμου του, ύψους 100 ευρώ, ενώ θα πρέπει να σβήσει την επίμαχη ανάρτηση και να επανορθώσει με νέα, στην οποία θα απολογείται δημόσια. Μάλιστα, η ειδική υπηρεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ερευνά καταγγελίες για άλλους χρήστες, με τα πρόστιμα να αναμένονται τις επόμενες ημέρες στους ενόχους.

Τέλος, πηγές του Υπουργείου δεν αποκλείουν να ζητηθεί από τους χρήστες να ποζάρουν με εξώφυλλα σημερινών εφημερίδων, ώστε να πιστοποιείται η ημερομηνία της ανάρτησης. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.