Νυχτώνει σε λίγο
Overcast
18°C
 

Μέτρια ξανά η μαντινάδα 35χρονου Κρητικού

Απογοητευτικό ήταν για ακόμη μια φορά το αποτέλεσμα της προσπάθειας του Άκη Χαραλαμπάκη να δημιουργήσει τη δική του μαντινάδα, τιμώντας έτσι την γενέτειρά του, Κρήτη.

Ο 35χρονος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στην Κυψέλη, δηλώνει διαρκώς περήφανος για την καταγωγή του, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποδείξει πως αποτελεί περήφανο τέκνο του νησιού. Έτσι, κερνάει τους φιλοξενούμενούς του τσίπουρο και παξιμάδι, προσπαθεί να ψήσει αντικριστό και έχει εξασφαλίσει άδεια οπλοφορίας.

Ωστόσο, «μελανό» σημείο του άνδρα αποτελεί η μαντινάδα, με τις συνεχείς του απόπειρες να στερούνται έμπνευσης, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι κατά γενική ομολογία των φίλων του, τουλάχιστον μέτριο. Μάλιστα, έρευνα του Πανεπιστημίου της Λιβύης έχει δείξει πως μόλις 3 στις 10 μαντινάδες είναι στην πραγματικότητα ευφυείς και πρωτότυπες, με την πλειονότητα ωστόσο των ακροατών να φοβάται να το παραδεχτεί.

Εμείς, μιλήσαμε με τον Άκη, ο οποίος σχολίασε λακωνικά: «Κρητικό αίμα κυλάει μέσα μου, τσε δεν το βάζω κάτω, γι' αυτό το τσίπουρο πιείτε όλοι, εμπρός τσε μονορούφι».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.