Ιουλιανά
Clear sky
27°C
 

Εργάτης πέρασε 16 χρόνια κλεισμένος στο μετρό Θεσσαλονίκης

Το φως της ημέρας είδε σήμερα, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, ο Δημήτρης Παπαδάτος, εργάτης στο μετρό Θεσσαλονίκης ο οποίος είχε χαθεί κατά τη διάρκεια της εργασίας του τον Νοέμβριο του 2006.

Η υγεία του είναι «αρκετά καλή», ενώ με την πρώτη ματιά, φαίνεται να έχει γεράσει μόλις κατά 1-2 χρόνια και όχι κατά 16.

Οι επιστήμονες καλούνται τώρα να απαντήσουν στο εάν η απουσία ήλιου ήταν αυτή που προκάλεσε την «αντιγήρανση» αυτή ή αν πρόκειται για κάποιο μυστήριο και ανεξήγητο φαινόμενο.

Σύμφωνα με τις  πρώτες δηλώσεις του ιδίου, ο 45χρονος τα τελευταία 16 χρόνια τρεφόταν αποκλειστικά με φραπέ, χάρη σε φλέβα του κοιτάσματος με τα τεράστια αποθέματα φραπέ κάτω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Επιτόπου, κατά την έξοδο του Δ. Παπαδάτου από τα έγκατα της γης, βρέθηκε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος και τον υποδέχτηκε. Στην ομιλία του μετά τη διάσωση του εργάτη, ο υπουργός χαρακτήρισε θαύμα τη διάσωσή του και ευχαρίστησε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης για τη συμπαράστασή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει πως «την ίδια στιγμή που συνάδελφοι εργαζόμενοι βρίσκονται στα έγκατα της γης σαν σύγχρονοι τυφλοπόντικες, η εργοδοσία κάθεται προς το παρόν σούζα στις επιταγές της κυβέρνησης και δεν κλείνει τον χώρο δουλειάς για ένα έργο που γνωρίζουμε όλοι πως δε θα ολοκληρωθεί ποτέ».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.