Αφρικανικά πόνι
Clear sky
31°C
 

Τεράστια αποθέματα φραπέ βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Τεράστιες ποσότητες φραπέ, τόσο σε μορφή στιγμιαίου καφέ σε σκόνη όσο και σε σέικερ έτοιμα για χτύπημα βρέθηκαν θαμμένες κάτω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Η ανακάλυψη των αποθεμάτων φραπέ έγινε τυχαία από έναν φροντιστή του γηπέδου, ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το ποιος, πότε και γιατί τα έκρυψε εκεί. Αστυνομικές πηγές εικάζουν πως το γεγονός κατά πάσα πιθανότητα τοποθετείται χρονικά κάποια στιγμή πριν το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου, όταν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους είχαν βρεθεί σε τέλμα και το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη διαφαινόταν αβέβαιο, ενώ μόλις είχαν επιβληθεί τα capital controls.

«Είναι πολύ πιθανό κάποιος ή κάποιοι να ένιωσαν ανασφάλεια σχετικά με τη διατροφική αυτάρκεια της χώρας μας και να ήθελαν με τον τρόπο αυτό να διασφαλίσουν πως δεν θα κινδυνεύσουν να μείνουν χωρίς φραπέ, ακόμη και σε περίπτωση παγώματος των εισαγωγών» ανέφερε χαρακτηριστικά αναλυτής της ΕΛΑΣ. Ο ίδιος αναλυτής επεσήμανε πως ανάλογα ευρήματα έχουν καταγραφεί στην Πάτρα και στο Βόλο, όπου βρέθηκαν θαμμένοι κουβάδες πρωτεΐνες με γεύση Gingkgo Biloba και αμύθητες ποσότητες πεϊνιρλί αντίστοιχα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι ποσότητες του φραπέ που ανακαλύφθηκαν πρόκειται να διατεθούν στα σούπερμάρκετ, κίνηση η οποία εκτιμάται πως θα αποφέρει πάνω από 2,3 εκατομμύρια ευρώ στον σύλλογο του ΠΑΟΚ, μιας και ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει στο παρελθόν κατοχυρώσει το δικαίωμα εμπορικής εκμετάλλευσης οποιουδήποτε προϊόντος βρεθεί θαμμένο κάτω από την Τούμπα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.