Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Γυναίκα στην Ανδραβίδα κατάφερε να ξεχωρίσει αντικουνουπικά «φιδάκια» χωρίς να τα σπάσει

WhatsApp-Image-20160704Ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο γεγονός έλαβε χώρα στην Ανδραβίδα Ηλείας την περασμένη Παρασκευή, καθώς γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, κατόρθωσε να ξεχωρίσει δύο αντικουνουπικά φιδάκια δίχως κάποιο από τα δύο να σπάσει κατά τη διαδικασία.

Ήταν λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ όταν η 37χρονη Σοφία Δ. ένιωσε την παρουσία κουνουπιών, στη βεράντα που καθόταν με τον σύζυγο και τα παιδιά της. Χωρίς να το σκεφτεί πολύ, κατευθύνθηκε προς την κουζίνα, όπου και βρήκε την κλειστή συσκευασία με αντικουνουπικά «φιδάκια» τα οποία ο σύζυγός της, Πέτρος, είχε φέρει μαζί με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Με τον αναπτήρα ανά χείρας, έσκισε ένα από τα σακουλάκια, βγάζοντας δύο αντικουνουπικές σπείρες. Παίρνοντας στα χέρια της τα κολλημένα «φιδάκια», θυμήθηκε το δύσκολο έργο του να διαχωρίσει τις δύο σπείρες μεταξύ τους. Κάθε φορά που είχε προσπαθήσει στο παρελθόν, ένα από τα δύο «φιδάκια» κατέληγε να σπάει, αναγκάζοντας τη γυναίκα να το χρησιμοποιεί ξεχωριστά.

Οπλισμένη με αποφασιστικότητα κι υπομονή αποπειράθηκε να τα χωρίσει χωρίς απώλειες. Ξεκινώντας από το εξωτερικό τμήμα της μίας σπείρας άρχισε να πιέζει διακριτικά τα δύο φιδάκια προς αντίθετες κατευθύνσεις, προχωρώντας σταδιακά προς το κέντρο. Λίγο μετά τη μέση, ο σύνδεσμος που κρατούσε τα εντομοαπωθητικά μεταξύ τους φαινόταν δύσκολο να σπάσει. Η σκέψη να χρησιμοποιήσει μαχαίρι έφυγε όμως γρήγορα από το μυαλό της και συνέχισε την προσπάθεια με απαλές κινήσεις. Σπάζοντας τελικά όλους τους συνδέσμους, πίεσε το κεντρικό τμήμα της μίας σπείρας προς τα κάτω καταφέρνοντας να την αποσπάσει ακέραια.

Όπως είναι αναμενόμενο, η υπόλοιπη οικογένεια της Σοφίας κοιτούσε με προσήλωση το δύσκολο έργο το οποίο επιχειρούσε να φέρει εις πέρας. Όταν πια κατόρθωσε να διαχωρίσει τα δύο εντομοαπωθητικά χωρίς να σπάσουν, τα τρία μέλη της οικογένειας ξέσπασαν σε επευφημίες και δάκρυα χαράς. Η μεγάλη κόρη της έτρεξε στο τηλέφωνο να μεταφέρει τα νέα στα συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ οι γείτονες από τα μπαλκόνια τους έστελναν τα συγχαρητήριά τους. Το βράδυ εξελίχθηκε ήρεμα στο σπιτικό της 37χρονης, με την οικογένεια να παρακολουθεί ταινία στην τηλεόραση, προστατευμένη από τα κουνούπια της.

Την επόμενη μέρα ο δήμαρχος της περιοχής έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στη γυναίκα ευχόμενος πολλές ακόμα επιτυχίες στο άμεσο μέλλον. Τέλος, ειδικοί του χώρου επιβεβαίωσαν πως παρόμοιο περιστατικό είχε να σημειωθεί στη χώρα μας από τη δεκαετία του '60, όταν ταχυδακτυλουργός κατάφερε κι εκείνος τον επιτυχή διαχωρισμό των δύο εντομοαπωθητικών με τη χρήση μοναχά των αυτιών του.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.