Αφρικανικά πόνι
Clear sky
32°C
 

Παιδί θαύμα ξέρει πόσες λακκούβες έχει κάθε δρόμος της Αθήνας

Στον Περισσό ανακαλύφθηκε το τελευταίο παιδί - θαύμα της Αθήνας, το οποίο έχει το ταλέντο να ξέρει ακριβώς πόσες λακκούβες έχει ο κάθε δρόμος της Αθήνας.

Ο νεαρός Ιάκωβος, ο οποίος ανακάλυψε το ταλέντο του στην τρυφερή ηλικία των 5, συνήθως κάθεται σε μια βελουτέ πολυθρόνα στο σαλόνι του και δέχεται επισκέψεις από λογής-λογής ανθρώπους.

Υπάλληλοι των διαφόρων δήμων του Λεκανοπεδίου μαζεύονται από νωρίς το πρωί, το μεσημέρι μαζεύονται ηλικιωμένοι οι οποίοι πιστεύουν στη μεταφυσική διάσταση του φαινομένου, ενώ το απόγευμα μαζεύονται νεαρότεροι και παλιοί συμμαθητές του Ιακώβου, οι οποίοι καμαρώνουν το φίλο τους.

Η συζήτηση των θαυμαστών του για το αν η δύναμή του αυτή είναι υπερφυσική, αν είναι ταλέντο ή αν είναι κάτι που έμαθε να κάνει μετά από μεγάλη προσπάθεια και εξάσκηση καλά κρατεί, χωρίς να έχουν φτάσει σε κάποιο συμπέρασμα.

Το «Κουλούρι» βρέθηκε στο διαμέρισμα του Περισσού και ρώτησε τον Ιάκωβο τι πιστεύει ο ίδιος για να πάρει την απάντηση πως «Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά αν ήρθατε από τη Λόρδου Βύρωνος θα πέσατε σίγουρα σε 9 λακκούβες. Τα συνεργεία με τις οπτικές ίνες τελειώσανε την περασμένη εβδομάδα και δεν κάνανε πολύ καλή δουλειά».

Η ΕΠΠΘ, η επίσημη αρχή που παρακολουθεί τα παιδιά θαύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε πως ο νεαρός Ιάκωβος είναι και επίσημα παιδί θαύμα την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου. Επρόκειτο για το τέταρτο αναγνωρισμένο παιδί θαύμα της χρονιάς, μετά τον 14χρονο Λούντβιχ από το Βέλγιο που μπορεί να μετράει ανάποδα στο δεκαεξαδικό, την 3χρονη Σβετλάνα από τη Λετονία που ξέρει επτά γλώσσες (μεταξύ των οποίων Εσπεράντο και Κθούλου), αλλά και τον 7χρονο Μιχάλη από την Κύπρο, ο οποίος ακόμα δεν έχει μουστάκι.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.