Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
17°C
 

Οδηγίες μετατροπής λογαριασμών σε βεντάλιες δίνει η ΔΕΗ για να αποφευχθούν οι διακοπές ρεύματος από τη χρήση κλιματιστικών

Έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα 24ωρα, δεδομένου ότι οι αντοχές του συστήματος θα δοκιμασθούν από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, απηύθυνε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας σε σύσκεψη που συγκάλεσε εκτάκτως για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου καύσωνα.

Μάλιστα, μαζί με τις συστάσεις και τα μέτρα, υιοθετήθηκε και μια άκρως πρωτότυπη πρωτοβουλία, αφού στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ αναρτήθηκαν οδηγίες για την μετατροπή των λογαριασμών σε βεντάλιες, μέσω της σπάνιας τέχνης του origami.

«Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες θα γίνουν πιο δημιουργικοί, θα κάνουν οικονομία και θα παραμείνουν δροσεροί», σχολίαζαν πηγές του υπουργείου. Τέλος, αξιωματούχοι της κυβέρνησης δεν απέκλειαν και έναν διαγωνισμό στο τέλος του καύσωνα, με την πιο ωραία βεντάλια να κερδίζει ένα μήνα δωρεάν ρεύματος για τον δημιουργό της.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.