Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

ΣΟΚ: Αυξάνονται οι ελάχιστες αποστάσεις από την παραλία για την ούρηση εντός θαλάσσης

article-2729729-20a972a900000578-601_634x415Αναταράξεις στον ελληνικό τουρισμό έρχεται να φέρει μια ξαφνική απόφαση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται στα 50 μέτρα, από τα 15 που ίσχυαν μέχρι σήμερα, οι ελάχιστες αποστάσεις ούρησης εντός θαλάσσης από την παραλία.

Η σχετική ανακοίνωση ήρθε να πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού εν μέσω τουριστικής περιόδου αλλάζουν άρδην οι παγιωμένες και γνωστές σε όλους μας αποστάσεις, κάτι που ήδη έχει επηρεάσει τους τουρίστες, που ακυρωνουν μαζικά κρατήσεις, προκαλώντας πανικό στην κυβέρνηση και την άμεση αντίδραση της Υπουργού, Έλενας Κουντουρά, η οποία προανήγγειλε πως λόγω της επιπόλαιης αυτής απόφασης, δεν αποκλείεται να πέσουν κεφάλια στον ΕΟΤ.

Ήδη, όπως αναμενόταν, οι αντιδράσεις είναι σφοδρές και στους επαγγελματίες του κλάδου. «Στην Τουρκία επιτρέπεται η ούρηση στα 20 μέτρα από την παραλία, στην Ιταλία στα 30. Εμείς γιατί το πήγαμε στα 50 μέτρα; Δεν καταλαβαίνουν πως με την συμπεριφορά τους διώχνουν τον κόσμο από την Ελλάδα;», τόνισε μιλώντας σε έξαλλη κατάσταση στο «Κουλούρι» ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Ρόδου, συμπληρώνοντας πως τέτοιες πρακτικές αλλοιώνουν τον χαρακτήρα και τις παραδόσεις της χώρας μας.

Προς το παρόν, η απόφαση δεν έχει ανακληθεί, και για το λόγο αυτό έχουν προγραμματιστεί δεκάδες συγκεντρώσεις στις παραλίες όλης της χώρας, όπου εξαγριωμένοι λουόμενοι αναμένεται να ουρήσουν στα λίγα εκατοστά από την παραλία.

Η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και εμείς θα σας ενημερώσουμε πρώτους για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.