Πάει κι αυτό
Clear sky
22°C
 

Πανέτοιμες για τα χιόνια από την πολυετή πείρα στα Everest οι αστυνομικές δυνάμεις της Αττικής

Το τερπνό με το ωφέλιμο φαίνεται πως συνδύαζαν τόσα χρόνια οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας, αφού αποδείχτηκαν πανέτοιμες και μάχιμες μπροστά στην απειλή της Ελπίδας, της χιονοκαταιγίδας που έπληξε την Αττική τις τελευταίες μέρες.

Μυστικό όπλο των δυνάμεων ασφαλείας, οι χιλιάδες ώρες που πέρασαν κάνοντας σεμινάρια σε δεκάδες καταστήματα Everest της πρωτεύουσας.

Το μυστικό, μέχρι σήμερα, πρόγραμμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιελάμβανε ειδικές εκπαιδεύσεις στα Everest της επικράτειας περί ετοιμότητας των δυνάμεων ασφαλείας σε συνθήκες χιονόπτωσης, παγετού, παγετώνων, αλλά και χαλαζιού, κατσιφάρας και πρωινής πάχνης.

Στα ειδικά σεμινάρια που γίνονταν ανά πάσα ώρα στα ταχυφαγεία, ο αστυνομικός με τις καλύτερες επιδόσεις έπαιρνε δώρο ένα πεϊνιρλί, ενώ ο χειρότερος μαθητής έπρεπε να φάει με το ζόρι μια λουκανικόπιτα με σάλτσα τομάτας. Το τέχνασμα αυτό της ομάδας εκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. με κίνητρα και αντικίνητρα θεωρείται πως ήταν το «κλειδί» για την άριστη εκπαίδευση των αστυνομικών.

«Χιόνι είναι και θα περάσει. Δεν σταματούν όμως οι προκλήσεις» εξήγησε σε ρεπόρτερ του «Κουλουριού» αστυνομικός που «συνελήφθη» στα Everest Αργυρούπολης κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. «Μετά από αυτό, σειρά θα έχουν άλλου είδους προκλήσεις. Κορυφές υπάρχουν παντού. Για μένα, για παράδειγμα, κορυφή είναι και το να σας φυλάω και να σας προσέχω όταν βρίσκεστε σε κίνδυνο».

Σύμφωνα με συναδέλφους του, ο νεαρός αυτός αστυνομικός θα μείνει στα Everest Αργυρούπολης για τρία βράδια, καθώς εγκλιματίζεται στις τοπικές συνθήκες με σκοπό να συνεχίσει την αναρρίχηση προς τα Everest Συντάγματος. Εκεί, σκοπεύει να καθίσει μια εβδομάδα μέχρι να συνηθίσει το υψόμετρο, ώστε να συνεχίσει για τα Everest Βριλησσίων.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.