Τζιτζίκια
Sunny
26°C
 

Για 20η φορά τις τελευταίες 22 ημέρες ισχυρίζεται ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού 34χρονος που απλώς βαριέται να βγει

«Μωρέ, θα ερχόμουν, αλλά ήρθα σε επαφή με κρούσμα και προσέχω», απάντησε για πολλοστή φορά πριν μερικές ημέρες ο Γιάννης Δ. από την Καλαμαριά, αρνούμενος την πρόταση παλιού του συναδέλφου για καφέ, ποτό ή φαγητό.

Σύμφωνα με τα στατιστικά μάλιστα, αυτή ήταν η 20η φορά τις τελευταίες 22 ημέρες που ο 34χρονος χρησιμοποίησε αυτή τη δικαιολογία για να αποφύγει κάποια έξοδο που βαριέται, η οποία του έχει λύσει όπως ομολογεί τα χέρια. «Παλαιότερα έλεγα ότι έχω να κάνω κάτι δουλίτσες, ότι έχω να συνδέσω το νέο μου στερεοφωνικό ή ότι με περιτριγυρίζει κάτι, αλλά πλέον με είχαν καταλάβει», σχολιάζει ο άνδρας και συμπληρώνει:

«Πλέον, πέρα από άκρως πιστευτό, κανείς δεν τολμάει να ρισκάρει και να με συναντήσει, δεν χρειάζεται καν να αρνούμαι εγώ. Το μόνο δύσκολο είναι να θυμάμαι σε ποιον έχω πει ότι συνάντησα κάποιον και πότε».

Σύμφωνα με στοιχεία του «Κουλουριού» τέλος, ειδική γραμμή σκέφτεται να συστήσει η Πολιτική Προστασία, στην οποία ο κάθε πολίτης θα μπορεί με ένα χαμηλό ποσό να ζητάει να τον καλούν για να τον ενημερώσουν ότι δήθεν ήρθε σε επαφή με κρούσμα προς αποφυγή κοινωνικών προτάσεων.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.