Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Thunderstorm
13°C
 

Σε 48ωρη απεργία από σήμερα οι τηλεοπτικοί ρεπόρτερ που καλύπτουν τα ρεπορτάζ για την κακοκαιρία

Την έναρξη άμεσης 48ωρης απεργίας κήρυξε στις 6 σήμερα το πρωί η ηγεσία του Συλλόγου Φωτορεπόρτερ και Απεσταλμένων Ελλάδας, σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση από το Ξεροβούνι Φθιώτιδας, κατά τη διάρκεια πρωινής ενημερωτικής εκπομπής ιδιωτικού καναλιού.

Όπως ανακοίνωσαν, όλοι οι απεσταλμένοι ρεπόρτερ έχουν ήδη επιστρέψει στις βάσεις τους, από όπου δεν πρόκειται να μετακινηθούν έως το βράδυ της Πέμπτης. Μάλιστα, απειλούν με νέες κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους σχετικά με τις συνθήκες εργασίες κατά την τηλεοπτική κάλυψη των χιονοπτώσεων και της κακοκαιρίας.

«Φοράμε τρία σκουφιά το ένα πάνω από το άλλο και δεν ξέρω πόσα ισοθερμικά και κάλτσες. Έχουμε σηκωθεί από τις 2 το πρωί και κάναμε 3,5 ώρες δρόμο για να ανέβουμε στο Ξεροβούνι, να κάνουμε ζωντανή ανταπόκριση μέσα στο χιόνι. Τι να συμβαίνει στο Ξεροβούνι, χιονίζει, λες και στον Υμηττό θα ήταν διαφορετικό το χιόνι. Εδώ η Τροχαία δεν έχει αποκλείσει τον δρόμο γιατί έχει να περάσει κάνα μήνα», δήλωσε στην ανταπόκρισή της η απεσταλμένη του καναλιού, λίγο πριν το χιόνι καλύψει το στόμα της και ανακόψει την ομιλία της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την κινητοποίηση στηρίζουν έμπρακτα και «δυνατά» ονόματα του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, όπως ο Γιώργος Σαραντάκος που έχει χάσει 4 δάχτυλα ποδιών από κρυοπαγήματα, αλλά και νέοι αστέρες όπως ο Μίλτος Σακελλάρης του ΣΚΑΪ, που τονίζει ωστόσο πως υπάρχει λύση για την άψογη χωρίστρα ακόμα και στα χιόνια.

Ασφαλώς όλοι πλέον περιμένουν την αντίδραση των τηλεοπτικών σταθμών, με την ευχή να επικρατήσει η λογική και να μην οδηγηθούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις ή ακόμα και να θρηνήσουμε θύματα. Οι πρώτες, ανεπίσημες αντιδράσεις ήταν ήπιες και επιχείρησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, με διευθυντικό στέλεχος γνωστού σταθμού να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «το χιόνι είναι φίλος μας».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.