Ιουλιανά
Clear sky
31°C
 

Ειδική στα κοινωνικά δίκτυα καταφέρνει επιτέλους να «λύσει» το captcha

Facebook-CAPTCHAΕνθουσιασμός επικρατεί από το πρωί στα γραφεία γνωστής εταιρείας διαφήμισης και ψηφιακού μάρκετινγκ στο Μαρούσι, πηγές της διεύθυνσης Πρωτοποριακής Επικοινωνίας μέσω Κοινωνικών Δικτύων της εταιρείας αναφέρουν. Όπως διηγείται αυτόπτης μάρτυρας το γραφείο του οποίου βρίσκεται απέναντι από το φωτοτυπικό, ευθεία και αριστερά από το τμήμα Μάρκετινγκ, όλα ξεκίνησαν όταν η 31χρονη Ευδοκία Μυρτούση, ειδική σε κοινωνικά δίκτυα (σ.σ. ή, όπως αυτοαποκαλείται στο βιογραφικό της, social media expert) κατάφερε επιτέλους να λύσει το captcha του Facebook, το γρίφο που πολλές ιστοσελίδες χρησιμοποιούν για να επιβεβαιώσουν ότι ο χρήστης είναι άνθρωπος και όχι μηχανή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από εννέα βασανιστικούς μήνες για την εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε την περασμένη άνοιξη να κάνει «στροφή» προς τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων θα προωθούσε τις διαφημιστικές καμπάνιες των πελατών της. Τότε, η εταιρεία ίδρυσε και επάνδρωσε με ειδικούς το σχετικό τμήμα Κοινωνικών Δικτύων, το οποίο ανέλαβε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει στρατηγικές επικοινωνίας τέτοιες που ένας οποιοσδήποτε έφηβος με μια απλή σύνδεση Ίντερνετ από το σπίτι του δε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του καφενείου που βρίσκεται δίπλα στα γραφεία της εταιρείας, τα πράγματα πήγαιναν περίφημα μέχρι το βράδυ της Πρασκευής 21ης Μαΐου, όταν οι ιθύνοντες έφθασαν στο τελευταίο βήμα της εγγραφής στο Facebook, βήμα που για να ολοκληρωθεί απαιτούσε την επίλυση του captcha. «Εκείνη τη στιγμή όλοι παγώσαμε», αναφέρει στέλεχος που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Κανείς μας δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, μετά το πρώτο σοκ, όλοι πιστέψαμε πως δεν μπορεί να είναι κάτι δύσκολο, πήγαμε στα σπίτια μας για το σαββατοκύριακο θεωρώντας πως τη Δευτέρα θα το λύσουμε. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε πως τελικά θα μας έπαιρνε πάνω από από εννιά μήνες», αφηγείται, τρέμοντας από συγκίνηση καθώς θυμάται τη στιγμή που η Ευδοκία, νωρίτερα το πρωί έβαλε επιτέλους το κουβάρι από ακατανόητα γράμματα και αριθμούς σε μια σειρά και ξεκλείδωσε την πόρτα του Facebook, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία χρόνων.

«Η σημερινή είναι μια κομβική μέρα για την εταιρεία μας», δηλώνει στο «Κουλούρι» ο κ. Μάνος Λιανός, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και άριστος χρήστης του Microsoft Powerpoint. «Στις μέρες μας η επικοινωνία και η διαφήμιση περνούν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, όπου οι χρήστες νομίζουν πως είσαι φίλος τους και πιστεύουν ό,τι κι αν τους λες. Γι' αυτό και ως εταιρεία προσλάβαμε ειδικούς, νέους και νέες που έχουν κάνει εξαιρετικές σχετικές σπουδές σε πανεπιστήμια της Αγγλίας, οι οποίοι ανέλαβαν τα σχεδιάσουν τις νέες μας 'κοινωνικές' καμπάνιες» επισημαίνει ο κ. Λιανός, για να καταλήξει: «Τώρα οι επιλογές μας δικαιώνονται. Ποιός άλλος εκτός από έναν social media expert θα μπορούσε να λύσει τέτοιο γρίφο;»

Όπως μεταδίδουν καλά πληροφορημένες πηγές, μετά την επίλυση του γρίφου η εταιρεία είναι πια έτοιμη να προβεί στην εφαρμογή επαναστατικών ιδεών στο χώρο της επικοινωνίας, έργο που θα διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο μόλις οι ειδικοί στα κοινωνικά δίκτυα καταφέρουν να επιλύσουν και τα αντίστοιχα captcha του Twitter και του Instagram.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.