Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

«Πολύ ακριβό για εμάς το κρέας αλόγου», διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι των McDonald's

06mcdonalds2-articleLargeΣάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου το οποίο απασχολεί την παγκόσμια κοινή γνώμη. Κολοσσοί της βιομηχανίας φαγητού, όπως τα Burger King και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco, καθώς και η γνωστή σουηδική εταιρεία IKEA, παραδέχτηκαν πως είχαν αναμείξει το βοδινό κρέας με αλογίσιο, προκαλώντας αντιδράσεις και κατακραυγή.

Προκειμένου να προλάβει τις όποιες υποψίες, η αμερικάνικη εταιρεία McDonald's έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ αλογίσιο κρέας στα προϊόντα της, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο Τύπου, η οποία χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σε εποχές παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι τουλάχιστον προκλητικό να σπαταλάς τόσο ποιοτικό κρέας όπως το αλογίσιο για προϊόντα σαν τα burger. Τα άλογα είναι ευγενή ζώα που οι ρίζες τους εντοπίζονται στην αρχαιότητα και είναι βάρβαρη η τοποθέτηση του κρέατος τους προς αντικατάσταση του βοδινού. Τρία άλογα κοστίζουν όσο ένας μηνιαίος προϋπολογισμός για ένα κατάστημα της εταιρείας μας, συνεπώς οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί χρήσης του κρέατος τους είναι έωλος. Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μας να επιλέξουμε αλογίσιο κρέας όταν κυκλοφορούν ελεύθερα τόσα ζώα στους δρόμους και μάλιστα δωρεάν. Καλούμε τον κόσμο να έρθει να φάει άφοβα, αισθανόμενος σιγουριά ότι αυτό που θα γευτεί δεν θα είναι άλογο.»

Προκειμένου να προσελκύσει μάλιστα τους πελάτες, η εταιρεία McDonald's σκοπεύει να αντικαταστήσει τη θρυλική μασκώτ της, Roland McDonald, με ένα λευκό άλογο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτελέσει και τον νέο χορηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάρισας. «Μπορεί να μην γνωρίζουν τι κρέας ακριβώς τρώνε οι πελάτες μας κάθε φορά που επισκέπτονται ένα κατάστημα μας, ωστόσο γνωρίζουν τι δεν τρώνε. Άλογο. Άλλωστε είχα δοκιμάσει μια φορά άλογο σε ένα ταξίδι μου στην Κίνα και μου προκάλεσε βαρυστομαχιά. Δεν θα το συνιστούσα.» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχιμάγειρας των McDonald's Συντάγματος, Εμίλ Κρεμενλίεφ.

Η ανακοίνωση του κολοσσού έχει ήδη επιφέρει σηματική άνοδο της τάξεως του 63% στις αιτήσεις εργασίας στα McDonald's  ενώ ειδικοί εκτιμούν πως η διοίκηση της εταιρείας θα βραβευτεί για τη συμβολή της στην παγκόσμια οικολογία και διαφύλαξη της ασφάλειας των αλόγων στο επόμενο οικολογικό γκαλά το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην κορυφή του Πάρνωνα τον προσεχή Μάιο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.