Αφρικανικά πόνι
Clear sky
31°C
 

Εξαρθρώθηκε σπείρα ημεδαπών με χαμηλοκάβαλα αθλητικά σορτσάκια που παρίστανε τους υδραυλικούς

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης 12 ατόμων με δράση σε όλη την επικράτεια προχώρησε η ΕΛΑΣ, μετά από έρευνες και παρακολουθήσεις αρκετών μηνών.

Στα πλαίσια της επιχείρησης συνελήφθησαν και τα 12 μέλη της οργάνωσης, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διεύθυνση και ένταξη σε συμμορία, διακεκριμένη απάτη (σ.σ. και όντως η απάτη τους ήταν διακεκριμένη, σύμφωνα με τις αρχές) και αντιποίηση υδραυλικού επαγγέλματος.

Ο τρόπος δράσης τους (modus operandi) ήταν απλός. Οι επιτήδειοι επισκέπτονταν σπίτια πολιτών φορώντας χαμηλοκάβαλα αθλητικά σορτσάκια και ψηλόμεσες μονόχρωμες μπλούζες, με πρόφαση τον έλεγχο για κάποια υδραυλική βλάβη στην πολυκατοικία, λόγου χάρη νερά που στάζουν στους από κάτω. Με το που εισέρχονταν στο διαμέρισμα, έσκυβαν για να κοιτάξουν σε ντουλάπια, πίσω από το πλυντήριο ή στην υδρορροή, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την ιδιότητα τους.

Φυσικά, δεν επιδιόρθωναν καμία βλάβη ούτε προχωρούσαν σε κάποια ενέργεια, πέραν του να τυλίξουν κάποιον σωλήνα με μερικές τρίχες από την πλεξούδα από λινάρι που κουβαλούσαν πάντα μαζί τους. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις κατάφερναν να αποσπάσουν 30€ από τους ανυποψίαστους κατοίκους, ενώ συχνά δεν δίσταζαν μέχρι και να αφήνουν το τηλέφωνο τους σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πρόκειται για άτομα που συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς και βρέθηκαν κοντά κατά βάση λόγω της αγάπης τους για τα μπασκετικά σορτσάκια χωρίς κορδόνι. Στην πλειονότητα τους ωστόσο δεν ήταν καθόλου αθλητικοί, χωρίς καμία εμπειρία στο μπάσκετ, εκτός από δύο ηγετικά στελέχη που είχαν παίξει εφηβικό στον Νηρέα Κολωνού.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά την έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.