Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Mainly clear
20°C
 

Σε ενυδρείο μετατρέπεται ο 13ος όροφος του Πύργου των Αθηνών

Μια ανάσα δροσιάς θα μπορούν να απολαύσουν οι Αθηναίοι από του χρόνου στον 13ο όροφο του Πύργου των Αθηνών στη διασταύρωση της λεωφόρου Μεσογείων με την Βασιλίσσης Σοφίας, μιας και όπως ανακοινώθηκε από την διαχειρίστρια εταιρεία του Πύργου, ο όροφος θα μετατραπεί σε ενυδρείο που θα είναι επισκέψιμο από το κοινό.

Ο 13ος όροφος του Πύργου παραμένει άδειος από τις αρχές της κρίσης το 2010 μέχρι και σήμερα, όταν η ασφαλιστική εταιρεία που στέγαζε εκεί τα γραφεία της χρεοκόπησε. Έκτοτε, οι επίδοξοι ενοικιαστές τον προσπερνούν καθώς φοβούνται τυχόν κακοτυχία, οπότε μετά από πολλή σκέψη προκρίθηκε η λύση του ενυδρείου προκειμένου να αξιοποιηθεί δημιουργικά ο χώρος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επισκέπτες θα ανεβαίνουν με το ασανσέρ φορώντας μαγιό, μπουκάλες οξυγόνου και βατραχοπέδιλα και μόλις φτάνουν στον 13ο όροφο θα βουτούν μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο ενυδρειακό χώρο, όπου θα κολυμπούν μαζί με τροπικά ψάρια, βίδρες, σαλάχια, αφρικανικούς πιγκουίνους, φωσφορίζοντα καλαμάρια, καβούρια, γιγαντιαία χταπόδια και αστερίες. Ακόμα θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά διαφανείς και πολύχρωμες μέδουσες, κοράλλια του Ειρηνικού, μπαρακούντα, κεφαλόποδα και θαλάσσιες ανεμώνες, ενώ στην πρώην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ της ασφαλιστικής, που θα είναι σφραγισμένη με τζάμι, θα κολυμπά μια μικρή φάλαινα όρκα.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και το ενυδρείο του 13ου ορόφου σχεδιάζεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Μάιο του 2024, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους Αθηναίους μια αξέχαστη ωκεανική εμπειρία 50 μέτρα πάνω από το έδαφος.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.