Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Thunderstorm
13°C
 

Ιστορική μεταγραφή: Μια ανάσα από την απόκτηση αριστούχου μαθητή βρίσκεται το Πολυτεχνείο Κοζάνης

kozaniΈνα βήμα πριν από μια ιστορική μεταγραφή βρίσκεται το Πολυτεχνείο Κοζάνης, καθώς όπως όλα δείχνουν, ο 18χρονος αριστούχος Ευθύμης Λ. σκοπεύει να αφήσει το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ για να συνεχίσει τις σπουδές του στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως επιβεβαίωσε ο πατέρας και μάνατζερ του 18χρονου, ο οποίος στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017 συγκέντρωσε 19.354 μόρια, οι δύο πλευρές τα «έχουν βρει» σε όλα και πλέον απομένουν μόνο τα διαδικαστικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου στις 31 Ιανουαρίου.

Θα πρόκειται για τον πρώτο φοιτητή που μεταβαίνει από το ΕΜΠ στην Πολυτεχνική Σχολή Κοζάνης, μετά από συνολικά 27.475 εισακτέους που είχαν ακολουθήσει την αντίθετη διαδρομή τα τελευταία χρόνια.

«Είναι μια ιστορική μέρα για το Ίδρυμα μας, το οποίο σιγά-σιγά αλλάζει σελίδα, βγαίνει από την εσωστρέφεια και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, με σκοπό σε λίγα χρόνια να μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τους μεγάλους» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και καθηγητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Αντώνιος Τουρλιδάκης, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα πάει πρώτος στο σταθμό των ΚΤΕΛ Κοζάνης για να υποδεχθεί τον αριστούχο.

Όσο για τους λόγους πίσω από την απόφαση του πρωτοετούς φοιτητή, με δεδομένο ότι στη μεταγραφή δεν περιλαμβάνεται κάποιο χρηματικό τίμημα, την απάντηση έδωσε και πάλι ο πατέρας του, τονίζοντας πως ο Ευθύμης ήταν από μικρός οπαδός της Πολυτεχνικής Σχολής Κοζάνης και ανέκαθεν ονειρευόταν να αγωνιστεί εκεί.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.