Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

«Όργιο» παράνομων στοιχημάτων μέσω TaxiBeat

Την ύπαρξη ενός πλήρως οργανωμένου γραφείου στοιχημάτων που δρούσε σε φοιτητικό σπίτι στο κέντρο της Πάτρας «ξεσκέπασαν» άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ύστερα από έρευνες μηνών και ανώνυμες πληροφορίες που είχαν φτάσει στα γραφεία τους, οι άνδρες του ΣΔΟΕ εισέβαλαν στην κατοικία, όπου και εντόπισαν πλειάδα κινητών τελευταίας τεχνολογίας, έναν υπολογιστή ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με μια τηλεόραση plasma  40 ιντσών, μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης και ασύλληπτα μεγάλο αριθμό άδειων κουτιών γνωστού ταχυφαγείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι νεαροί φοιτητές χρησιμοποιούσαν την νέα υπηρεσία του taxibeat καλώντας από διαφορετικά κινητά οδηγούς που βρίσκονταν στις γύρω περιοχές και κατόπιν στοιχημάτιζαν ποιό αυτοκίνητο  θα έφτανε πρώτο στον προορισμό του αλλά και ποιά διαδρομή θα ακολουθούσε, παρακολουθώντας  την πορεία του στο χάρτη της υπηρεσίας. Τα πονταρίσματα γινόντουσαν μέσω του facebook και πολύ σύντομα το άρρωστο αυτό τζογάρισμα έλαβε τρομακτικές διαστάσεις. Πολλοί φοιτητές πόνταραν ακόμα και τα νοίκια τους στον οδηγό της αρεσκείας τους ή στη διαδρομή που θεωρούσαν πιθανότερο πως θα ακολουθήσει.

Σάλο μάλιστα έχει δημιουργήσει στην τοπική κοινωνία η αποκάλυψη πως στην υπόθεση εμπλέκεται και καθηγητής του τμήματος εφαρμοσμένων μαθηματικών του Πολυτεχνείου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για να ορίζει τις αποδόσεις του κάθε στοιχήματος. Το σαδιστικό σχέδιο των φοιτητών αποκαλύφθηκε όταν ένας από τους ταξιτζήδες που ανήκουν στην υπηρεσία του taxibeat ενημερώθηκε από συγγενικό του πρόσωπο για την ύπαρξη της σελίδας στο facebook και αμέσως ειδοποίησε τις αρχές.

Οι κατηγορούμενοι θα παρουσιαστούν αύριο το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα καθώς τους υποβλήθηκε μήνυση από την ένωση επαγγελματιών οδηγών, ενώ παράλληλα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου εξετάζει την αποπομπή των φοιτητών από το Τμήμα που φοιτούσαν.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.