Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Γεμάτο δράση και ειδικά εφέ το sequel του Notebook

Να αποκαταστήσουν την αλήθεια επιθυμούν οι δημιουργοί της επιτυχημένης ταινίας "The Notebook", οι οποίοι ανακοίνωσαν πως σύντομα θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για το δεύτερο μέρος της ταινίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των σεναριογράφων, πρόθεση τους δεν ήταν να δημιουργήσουν μια αισθηματική ταινία αλλά ένα θρίλερ, ωστόσο το τέλος παρεξηγήθηκε από τους θεατές με αποτέλεσμα το Notebook να πάρει διαστάσεις μύθου ανάμεσα στον γυναικείο πληθυσμό. Χαρακτηριστικό είναι πως έρευνες του Πανεπιστημίου της Βορείου Ντακότα έδειξαν πως η ταινία με πρωταγωνιστές τον Ryan Gosling και την Rachel McAdams, αποτελεί την αγαπημένη ταινία του 76% των γυναικών, ενώ μόλις το 8% όσων γυναικών το έχουν παρακολουθήσει δηλώνουν πως δεν έχουν ξεσπάσει σε κλάματα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο σεναριογράφος Jan Sardi: "Ήρθε η ώρα τα πράγματα να μπουν στη θέση τους. Το τέλος της ταινίας δεν σημαίνει πως το ζευγάρι που βρίσκεται στο γηροκομείο είναι αυτό που αναφέρεται στο ημερολόγιο. Αντίθετα, ο ηλικιωμένος κύριος εκμεταλλεύεται την κυρία με το alzheimer και της διηγείται αυτή την ψεύτικη ιστορία για να την ρίξει στο κρεβάτι. Κανονικά ακολουθούσε μια σκηνή βιασμού και κατόπιν ο ηλικιωμένος δολοφονούσε την κακόμοιρη γριούλα αλλά προτιμήσαμε να κόψουμε αυτή τη σκηνή για να μην κριθεί η ταινία ακατάλληλη για ανηλίκους. Πιστεύαμε πως όλοι οι θεατές θα καταλάβαιναν το τέλος αλλά με απογοήτευση είδαμε πως εκλάβανε το φινάλε ως ρομαντικό. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως γίνεται αυτή η ταινία να θεωρείται μια από τις πιο γλυκές όλων των εποχών."

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο δεύτερο μέρος της ταινίας, ο διεστραμμένος ηλικιωμένος, θα διαβάσει στην γριούλα με το alzheimer το σενάριο του Star Wars και θα την κάνει να πιστέψει πως είναι ο Darth Vader. Μάλιστα για να αποφύγουν οι σεναριογράφοι νέες παρεξηγήσεις σκοπεύουν το τέλος να περιλαμβάνει μια θεαματική έκρηξη που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο για ρομαντισμούς. Πρωταγωνιστής θα είναι και πάλι ο Ryan Gosling και σύμφωνα με φήμες το μπάτζετ της ταινίας θα είναι υπερδιπλάσιο λόγω των πολλών ειδικών εφέ που θα χρησιμοποιηθούν.

Το Notebook 2 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 14 Φεβρουαρίου του 2014.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.