Πάει κι αυτό
Overcast
25°C
 

Οικογενειακό δράμα στο Χαλάνδρι: 3 ανήλικα παιδιά μεγάλωσαν ακούγοντας Γιώργο Αλκαίο

176610ΧΑΛΑΝΔΡΙ - Ένα οικογενειακό δράμα που ήρθε σήμερα στο φως συγκλονίζει το παραδόξως ιδιαίτερα δημοφιλές προάστιο της πρωτεύουσας. Τραγικές φιγούρες τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας, ετών 3, 5 και 6, τα οποία φαίνεται πως έχουν περάσει κάθε στιγμή της μικρής τους ζωής ακούγοντας κάποιο τραγούδι του Γιώργου Αλκαίου.

Υπεύθυνη για το αποτρόπαιο γεγονός φαίνεται πως είναι η Κωνσταντίνα, διαζευγμένη μητέρα των τριών παιδιών και, σύμφωνα με την ίδια, η «μεγαλύτερη φαν του Γιώργου Αλκαίου στην Ελλάδα». Ανησυχώντας ιδιαίτερα για την παιδεία που θα αποκτήσουν τα παιδιά της, η Κωνσταντίνα σκέφτηκε να τα διαπαιδαγωγήσει μέσω της μουσικής. Ωστόσο αντίθετα με τις συνηθέστερες επιλογές που περιλαμβάνουν Μότσαρτ, Μπαχ και Μιχάλη Ρακιντζή, η Κωνσταντίνα προτίμησε τον «δικό της» Γιώργο Αλκαίο.

«Πραγματικά δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι καλύτερο για τα παιδιά μου. Έκανα ό,τι θα έκανε κάθε μάνα στη θέση μου, τα εμπιστεύτηκα στη φωνή του Γιώργου», δήλωσε στο «Κουλούρι» η Κωνσταντίνα, της οποίας το κοντό πλατινέ μαλλί και το σκουλαρίκι στο αριστερό αυτί θυμίζουν ανησυχητικά τον πάλαι ποτέ δημοφιλή τραγουδιστή κατά την εποχή που τραγουδούσε το «Συρματόπλεγμα». Φαίνεται άλλωστε πως το συγκεκριμένο τραγούδι έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την 46χρονη γυναίκα η οποία είχε περικυκλώσει το παιδικό δωμάτιο με συρματόπλεγμα, έξω από το οποίο βρισκόταν ένα στερεοφωνικό σύστημα προορισμένο να παίζει διαρκώς αυθεντικά cd του Γιώργου Αλκαίου.

Την υπόθεση έφεραν στο γεγονός γείτονες της οικογένειας οι οποίοι αποφάσισαν να καλέσουν την αστυνομία όταν κουράστηκαν να ακούν συνεχώς μουσική του Γιώργου Αλκαίου. «Είχαμε απορήσει κάπως με τη μανία της Κωνσταντίνας με τον Γιώργο», είπε η γειτόνισσα Κική μιλώντας στο «Κουλούρι», «αλλά μιας και τον ακούμε κι εμείς δεν σκεφτήκαμε ότι μπορεί να συνέβαινε κάτι παράξενο. Όσο τα χρόνια περνούσαν όμως και δεν άλλαζε ρεπερτόριο αποφασίσαμε να επέμβουμε».

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της αστυνομίας που διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι, η Κωνσταντίνα διατηρούσε ειδικό δωμάτιο που είχε μετατρέψει σε ναό αφιερωμένο στον Γιώργο Αλκαίο. «Το θέαμα ήταν σοκαριστικό. Οι τοίχοι ήταν γεμάτοι αφίσες του Αλκαίου από την «Κατερίνα» (τεύχος 1033) και το «Ποπ Κορν» (κυρίως τεύχος 130). Ωστόσο η μεγάλη αποκάλυψη ήταν η κούτα με όλο το τιράζ του «7 μέρες TV» της 27ης Μαρτίου του 1997 με εξώφυλλο τον Γιώργο στα πιο ωραία του».

Τα τρία παιδιά της Κωνσταντίνας βρίσκονται υπό την προστασία του Χαμόγελου του Παιδιού. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιδρύματος ο ψυχικός τους κόσμος είναι διαταραγμένος, ενώ επιδεικνύουν συμπτώματα Μετατραυματικής Αγχώδους Διαταραχής, παρόμοιας με βετεράνους στρατιώτες. Το μικρότερο παιδί επαναλαμβάνει διαρκώς τη φράση «τι τι ε τι τι», το μεσαίο επιχείρησε να τρυπήσει το αυτί του ενώ το μεγαλύτερο δήλωσε στο «Κουλούρι» πως θέλει να μάθει να παίζει κιθάρα.

Ωστόσο οι γιατροί είναι αισιόδοξοι πως υπό την επίβλεψή τους τα παιδιά θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες αυτές και θα ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.