Πάει κι αυτό
Clear sky
22°C
 

ΣτΕ: Τελεσίδικα εκτός νόμου το κοστούμι με αθλητικά παπούτσια

Τέλος σε μια πολύκροτη δικαστική υπόθεση που χρειάστηκε πάνω από μία δεκαετία ωσότου τελεσιδικήσει έδωσε με χθεσινή του απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας, θέτοντας οριστικά εκτός νόμου τον συνδυασμό κοστουμιού με αθλητικά παπούτσια.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από 1/1/2022 στις 00.00 τα ξημερώματα ενώ αφορά και παπούτσια τύπου sneakers που μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην προκαλούν το κοινό αίσθημα όμως στην πραγματικότητα είναι αθλητικά. Σύμφωνα με πηγές των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, τη βραδιά του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα είναι επί ποδός πάνω από 5000 αστυνομικοί προκειμένου να επιβάλουν την τήρηση του νόμου.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση είχε ξεκινήσει το μακρινό 2009, όταν ομάδα πολιτών είχε καταθέσει μήνυση στον Λάκη Λαζόπουλο που τότε παρουσίαζε την εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», κατηγορώντας τον για ευθεία επίθεση εναντίον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κοινού περί δικαίου αισθήματος του πληθυσμού. Στο πλευρό τους τότε είχε ταχθεί πλήθος οργανώσεων μεταξύ των οποίων και η Διεθνής Αμνηστία, όμως η ιστορία έμελλε να εξελιχθεί σε δικαστικό θρίλερ με συνεχόμενες αναβολές σε πρώτο βαθμό και σε εφετείο.

Ο ίδιος ο κ. Λαζόπουλος δεν έχει θελήσει προς το παρόν να σχολιάσει την απόφαση του ΣτΕ, ενώ αντιθέτως έντονη ήταν η αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει απεργία πείνας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.