Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
10°C
 

Μόνο με ράπιντ τεστ τα κάλαντα φέτος, επιβεβαιώνει η κυβέρνηση

To αργότερο μέχρι την Τετάρτη σκοπεύει να ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας τα μέτρα που θα ισχύσουν για την αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού κατά τη διάρκεια των εορτών.

Μέχρι στιγμής στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα της διενέργειας ράπιντ τεστ και για τους εμβολιασμένους που θα θελήσουν να περάσουν το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί. Φαίνεται ωστόσο πως ένα μέτρο ακόμα που έχει «κλειδώσει» αφορά όσους θα βγουν να πουν τα καθιερωμένα κάλαντα.

Συγκεκριμένα, ανεξαρτήτως ηλικίας, όσοι επιλέξουν να βγουν για κάλαντα την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό ράπιντ τεστ πριν ξεκινήσουν το τραγούδι τους, ενώ για απόλυτη σιγουριά, θα καλούνται να χτυπάνε το τρίγωνο με το αρνητικό τεστ.

«Τόσα λεφτά θα βγάλουν λέγοντας τα κάλαντα, ας δώσουν 10 ευρώ για να είμαστε όλοι ασφαλείς», σχολίασε ο Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας πως δεν ανησυχεί για τυχόν συμμορίες που θα θελήσουν να κλέψουν τα αρνητικά τεστ από τους πολίτες.

Τέλος, επιβεβαίωσε πως το μέτρο δεν αφορά όσους επιλέξουν να πουν τα κάλαντα τα Φώτα, καθώς αυτοί και όσοι τους ανοίξουν «είναι άξιοι της μοίρας τους».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.