Τζιτζίκια
Sunny
36°C
 

«Ξάδερφε» εξακολουθεί να αποκαλεί τον ξάδερφό του 37χρονος μηχανικός

35b5ba3d7edc10a87bc7745b862eΤη συνήθεια να αποκαλεί τον δεύτερο ξάδερφό του, Κώστα, απλά ως «ξάδερφο», διατηρεί εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια ο Αντώνης Σ.

Ο 37χρονος, επιμένει να προσφωνεί τον Κώστα «ξάδερφε», κάτω από όλες τις κοινωνικές περιστάσεις και συγκεκριμένα σε οικογενειακά τραπέζια, καλοκαιρινές διακοπές, γάμους και κηδείες. Μερικές φορές μάλιστα, δεν διστάζει να τον αποκαλέσει περιπαικτικά και «εξάδερφο», προσδίδοντας μια χιουμοριστική και ταυτόχρονα πιο ευγενή διάσταση στην πρακτική αυτή.

Θείες, θείοι, γονείς και ξαδέρφια, σχολιάζουν τακτικά το γεγονός, τις περισσότερες φορές σε χαλαρό κλίμα, με κάποιες φωνές να κάνουν λόγο ακόμα και για πιθανότητα ο Αντώνης να μην θυμάται το όνομα του συγγενή του. Στο «Κουλούρι» μίλησε ο ίδιος ο 37χρονος, τονίζοντας: «Με τον ξάδερφο έχουμε εξαιρετική σχέση, κάθε φορά που είναι κι ο ξάδερφος σε κάποιο τραπέζι ξέρω ότι δεν θα βαρεθώ. Πες κι εσύ ρε ξάδερφε», με τον Κώστα, αμήχανο, να συμπληρώνει:

«Θα μου άρεσε μερικές φορές να με πει με το κανονικό μου όνομα. Δεν λέω, έχει πλάκα να με λέει συνέχεια ξάδερφο και προσδίδει μια ζεστασιά στις συναναστροφές μας, όμως ορισμένες φορές αισθάνομαι ότι πρωταγωνιστώ σε ελληνική ταινία της δεκαετίας του 1950».

Απ' την πλευρά μας, παρακολουθούμε στενά την υπόθεση με τα δύο ξαδέρφια και θα επανέλθουμε για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.