Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Με λαμπιόνια που παίζουν μουσική θα στολιστεί η Αθήνα για τα Χριστούγεννα

athensXmasLightsΑΘΗΝΑ - Μια ρηξικέλευθη ιδέα για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης είχε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Σύμφωνα με  αποκλειστικές για το «Κουλούρι» πληροφορίες, ο κ. Καμίνης και η έμπειρη ομάδα του σχεδιάζουν να στολίσουν την πόλη και ηχητικά πέρα από οπτικά. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται μεν να τηρηθούν και φέτος οι παραδοσιακοί στολισμοί που περιλαμβάνουν πλήθος από κρεμασμένα λαμπιόνια πάνω από όλες τις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας με τη διαφορά όμως ότι τα λαμπιόνια που θα χρησιμοποιηθούν αυτή τη φορά θα έχουν την δυνατότητα να αναπαράγουν και ήχο, ακριβώς όπως αυτά που συνήθως στολίζουν χριστουγεννιάτικα δένδρα.

«Η Αθήνα θα πλημμυρίσει χριστουγεννιάτικους ήχους που θα σημαίνουν την αγάπη», σχολίασε σχετικά ο κ. Καμίνης. «Κάναμε ειδική παραγγελία τα φετινά λαμπιόνια και εξηγήσαμε στους Κινέζους κατασκευαστές ότι θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με ηχεία και να αποδίδουν με ικανοποιητική ένταση προκειμένου να ακούγονται πάνω από τον θόρυβο των λεωφόρων. Στόχος είναι να ακούγεται γιορτινή, χαρούμενη μουσική στην Αθήνα αδιάκοπα ολόκληρο το εικοσιτετράωρο και χαμόγελα να φωτίσουν τα πρόσωπα των περαστικών».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το ρεπερτόριο που θα αναπαράγεται από τα λαμπιόνια θα περιλαμβάνει διαχρονικές χριστουγεννιάτικες επιτυχίες όπως τα «Τρίγωνα κάλαντα», «Πάει ο παλιός ο χρόνος», «Άγια νύχτα», «Καλήν εσπέραν άρχοντες» και «Ο μικρός τυμπανιστής». Ακόμα, ο κ. Καμίνης προσπαθεί να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του αγαπημένου στο ελληνικό κοινό «Last Christmas» των Wham!, ενώ μετά τις δέκα το βράδυ στις playlist θα αναμειγνύονται και τραγούδια που ανήκουν στο ενήλικο ρεπερτόριο όπως για παράδειγμα τα «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή.

Οι συγκεκριμένοι στολισμοί αναμένεται να εγκατασταθούν από την ερχόμενη Κυριακή 1η Δεκεμβρίου και θα διατηρηθούν για τους επόμενους δύο μήνες. Ωστόσο, σε περίπτωση που το κοινό επιφυλάξει θετική υποδοχή στα μουσικά λαμπιόνια, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και τις απόκριες για να αναπαράγουν «καρναβαλικές» μουσικές ή ακόμα και το Πάσχα με ρεπερτόριο δημοφιλείς ύμνους όπως το «Ω γλυκύ μου έαρ».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.