Ιουλιανά
Clear sky
28°C
 

Χρυσό μέλος στο e-bay ο Αρσέν Βενγκέρ

Μια μεγάλη τιμή αποφάσισε να κάνει η ηλεκτρονική σελίδα αγοραπωλησιών e-bay στον προπονητή της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός είναι ο χρήστης της ιστοσελίδας με τα μεγαλύτερα έσοδα, κάτι που το διοικητικό συμβούλιο του e-bay αποφάσισε να του αναγνωρίσει.

Ο Βενγκέρ είναι εγγεγραμένος στην σελίδα από το 2009 και έχει να επιδείξει έσοδα της τάξεως των 3.000.000 δολαρίων χάρη σε μια ιδιαίτερη τεχνική που ακολουθεί. Εκμεταλλεύεται τις άριστες γνωριμίες του ανά τον κόσμο και αγοράζει διάφορες συσκευές προτού αυτές γίνουν γνωστές σε ιδιάιτερα χαμηλές τιμές. Στη συνέχεια και ενώ τα έχει χρησιμοποιήσει ελάχιστα, μόλις πάρουν αξία τα μεταπουλάει σε πολλαπλάσια τιμή.  Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως είχε αγοράσει το iPhone πριν καν σχεδιαστεί και πρόλαβε να του πουλήσει πριν καν κυκλοφορήσει επίσημα, δίχως να το χρησιμοποιήσει ούτε για μια ημέρα.

Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ίδιος να χρησιμοποιεί εν τέλει παλιές συσκευές χαμηλής αξίας διαρκώς, αφού δεν προλαβαίνει να χαρεί τις νέες προτού τις πουλήσει ωστόσο έχει καταφέρει να κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά χάρη σε αυτήν του την τακτική. Ο πετυχημένος προπονητής βραβεύτηκε την περασμένη εβδομάδα σε ειδική τελετή στα νησιά Cayman και όταν παρέλαβε το βραβείο του τόνισε "Ευχαριστώ πολύ όσους με τίμησαν με αυτό το βραβείο το οποίο ενημερώνω όσους ενδιαφέρονται πως το πουλάω. Αρχή μου είναι πως πρέπει να πουλάμε τα πάντα όταν βρίσκονται στο peak της αξίας τους ανεξαρτήτως αν μας είναι χρήσιμα και αυτήν ακολουθώ σε όλους τους τομείς της ζωής μου."

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Αρσέν Βενγκέρ πρότεινε στους ανθρώπους του e-bay να πουλήσουν το site τώρα που είναι πετυχημένο ενώ δεν δίστασε να αγοράσει ένα έμβρυο που κλωτσούσε με ιδιαίτερη τεχνική την έγκυο μητέρα του, το οποίο υποσχέθηκε πως θα πουλήσει στην Μπαρτσελόνα όταν αυτό φτάσει σε ηλικία 5 ετών.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.