Σαρακοστή κοντή γιορτή
Clear sky
19°C
 

Για μαθήματα air guitar είχε πάει στην Ολλανδία ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Η επιστροφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Ελλάδα εξαιτίας του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ ανάγκασε τον τέως Υπουργό να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από το τελευταίο του πάθος, που ακούει στο όνομα Air Guitar.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου άρχισε την συγκεκριμένη δραστηριότητα αμέσως αφού απαλλάχτηκε από τα υπουργικά του καθήκοντα καθώς είχε άπλετο χρόνο που δεν ήξερε πως να γεμίσει. Στην αρχή ήταν σκεπτικός, αλλά μετά τα πρώτα θετικά σχόλια για τις επιδόσεις του και την παρότρυνση της οικογένειάς του το συνέχισε. Σύμφωνα με άτομα που βρίσκονται στο στενό του περιβάλλον ξεκίνησε πολύ ντροπαλά και δεν έπαιζε air guitar ούτε μπροστά στους συγγενείς του παρά μόνο στον καθρέφτη του δωματίου του, αλλά πλέον έχει πάρει τα πάνω του και παίζει άνετα και μπροστά σε άγνωστο κοινό.

Στο περιθώριο των δηλώσεων του σχετικά με τη γνώση του για το που κατουρούν οι περιπτεράδες, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μίλησε αποκλειστικά στο "Κουλούρι" για το καινούριο του χόμπι και δήλωσε τα εξής: «Από μικρός είχα έφεση στο air guitar, παίζοντας κυρίως ροκ εν ρολ κομμάτια από την δισκοθήκη του πατέρα μου. Μεγαλώνοντας όμως μου το απαγόρευσαν οι γονείς μου καθώς ήταν μια δραστηριότητα που δεν συμβάδιζε με την μόρφωση που επεδίωκαν να έχω και το προφίλ της οικογένειας μου. Ήταν κάτι που το καταπίεσα μέσα μου για πολλά χρόνια και τελικά εκδηλώθηκε μετά από μία ιδιαίτερα στρεσαρισμένη περίοδο για μένα, αλλά και για την χώρα. Αμέσως μόλις παρέδωσα τον υπουργικό θώκο, έβαλα το Empty Rooms του Gary Moore και ξέσπασα. Αυτό που μου συνέβη ήταν πρωτόγνωρο. Η ενέργεια που ένιωσα να κατακλύζει το σώμα μου ήταν απίστευτη. Τα σολαρίσματα που έκανα με χαλάρωσαν και ταυτόχρονα με γέμιζαν ενέργεια. Πραγματικά νόμιζα πως τα χέρια μου πετούσαν σπίθες! Τότε ήταν που αποφάσισα να βάλω τέρμα στην καταπίεση και να συνεχίσω να κάνω αυτό που με χαλαρώνει. Ξεκίνησα μόνος μου, δοκιμάζοντας κάποια πράγματα τη μέρα και τα έκανα επίδειξη το βράδυ στην γυναίκα μου, αλλά σύντομα κατάλαβα πως χρειάζομαι μαθήματα. Τότε ήταν που επικοινώνησα με τους πρώτους μου δασκάλους για να μάθω τις τεχνικές και τα βασικά βήματα του air guitaring. Και ο Στέλιος Ρόκος και ο Διονύσης Σχοινάς με βοήθησαν πάρα πολύ όχι μόνο δείχνοντάς μου τεχνικές και κινήσεις, αλλά καθοδηγώντας με πάνω στο πώς να αφήσω το εαυτό μου ελεύθερο να εκφραστεί και να αποδώσει τα μέγιστα. Στη συνέχεια, και αφού πήρα ό,τι μπορούσαν να μου δώσουν οι δάσκαλοί μου στην Ελλάδα, πήγα να συνεχίσω στην Ολλανδία, με δασκάλους πλέον που είναι επαγγελματίες του είδους. Για πολλούς το air guitar είναι απλά ένα χόμπι, ή στην καλύτερη περίπτωση ένα πάθος. Για μένα είναι η ψυχική μου ηρεμία. Το Air Guitar είναι τρόπος ζωής» καταλήγει και μένει για λίγο σιωπηλός.

Άνθρωποι που τον έχουν δει να παίζει μιλούν για έναν Παπακωνσταντίνου που περνά μια δεύτερη εφηβεία. Η ενέργεια που βγάζει στη σκηνή είναι το κάτι άλλο, και οι σαφώς βελτιωμένες του ικανότητες ξεσηκώνουν και τους πιο βαριεστημένους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που τον παροτρύνουν να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα air guitar στο Oulu της Φινλανδίας. Όσο για το τελευταίο, ο πρώην Υπουργός σχολιάζει με χαμόγελο πως τον τιμά η αγάπη του κόσμου, αλλά όπως λέει και ο ίδιος «Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η Ιθάκη μου, αλλά θα ήθελα να ταξιδέψω λίγο ακόμα, στα δύσβατα μονοπάτια του air guitaring, στις φουρτουνιασμένες θάλασσες του σολαρίσματος». Ο ίδιος προτιμά να παίζει hard rock επιτυχίες από όπου έχει περισσότερα ακούσματα και του βγαίνουν πιο έυκολα, αλλά οι δάσκαλοί του επιμένουν πως πρέπει να αρχίσει να εξασκείται και σε άλλα είδη. Τελευταία κομμάτια που δούλεψε ήταν τα Alexander the Great από Iron Maiden και Ace of Spades των Motorhead, ενώ δεν έκρυψε πως τον δυσκολεύει πολύ να μιμείται τον Slash.

Όσο για το αν ανησυχεί καθόλου για την δίωξη του, τις εξελίξεις γύρω από την λίστα Λαγκάρντ και τις φήμες για υιοθέτηση ξένης υπηκοότητας, δήλωσε: «Όχι, δεν ανησυχώ καθόλου. Να φανταστείτε μόλις ανανέωσα την συνδρομή μου στο Air Guitar school που έχω γραφτεί στην Ολλανδία γιατί είμαι σίγουρος πως πρόκειται για σκευωρία. Εύχομαι μόνο να μην τραβήξει πολύ και μείνω πίσω στην εξάσκησή μου. Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου με στηρίζουν πολύ σε αυτό το νέο μου ξεκίνημα, πράγμα για το οποίο τους ευχαριστώ, και δεν θα ήθελα να τους απογοητεύσω. Σε περίπτωση που χρειαστεί να μείνω για καιρό στην Ολλανδία δεν αποκλείω πράγματι να ζητήσω την ολλανδική ιθαγένεια αλλιώς θα αποδεχτώ την πρόταση του φίλου μου, κυρίου Πούτιν."


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.