Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
17°C
 

Το δικό του ποδοσφαιρικό λεξικό ετοιμάζεται να εκδώσει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος

Θραύση φαίνεται πως έχει κάνει η ποδοσφαιρική αργκό την οποία χρησιμοποιεί ο Στέλιος Γιαννακόπουλος κατά τη διάρκεια των μεταδόσεων των αγώνων του Μουντιάλ από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Εκφράσεις όπως «πλασοκουντεπιέ», «μοίρασε σακούλα» και «σκαφτάκι» έχουν ξετρελάνει τους ποδοσφαιρόφιλους, αφού τους εισάγουν λίγο πιο βαθιά στο μαγικό κόσμο του αθλήματος, ξεκλειδώνοντας τα μυστήριά του.

Έτσι, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, βλέποντας την πρωτόγνωρη αυτή απήχηση, αποφάσισε να εκδώσει άμεσα το δικό του ποδοσφαιρικό λεξικό, όπου και θα συγκεντρώσει όλες τις λέξεις και φράσεις που αποκόμισε από τις δεκαετίες ενασχόλησής του με τον βασιλιά των σπορ.

Έτσι, λέξεις όπως «μπουκαδόρος», «περιπτεράκι», «μονότερμα» και «γκασμάδες» θα αποκτήσουν τη δική τους επεξήγηση μέσα από τα λόγια του Στέλιου Γιαννακόπουλου αλλά και σχετικές εικόνες, με τους φιλάθλους που θα το διαβάσουν να γίνονται αυτόματως πιο σοφοί.

«Όποιος το διαβάσει, θα έχει την ίδια επίδραση με την ομάδα που σκοράρει περισσότερα γκολ από τον αντίπαλό της. Θα κερδίσει σίγουρα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρωταθλητής Ευρώπης.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.