Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

Με «κορώνα ή γράμματα» θα αποφασιστούν τα αποτελέσματα των παιχνιδιών των play-off της Superleague

222672Μια άκρως πρωτότυπη και πρωτοποριακή μέθοδο αποφάσισε να υιοθετήσει η διοργανώτρια αρχή της Superleague για τον καθορισμό των αποτελεσμάτων των αγώνων των play-off του πρωταθλήματος.

Σε συνέντευξη τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην παραλία «Yabanaki», ανακοινώθηκε πως καμιά από τις αναμετρήσεις δεν θα διεξαχθεί μέσα στις γραμμές του γηπέδου, αντίθετα ο νικητής κάθε αγώνα θα αποφασίζεται μέσω ρίψης νομίσματος, το κατά κόσμον «κορώνα ή γράμματα». Ο αρχηγός κάθε ομάδας θα διαλέγει μια πλευρά του νομίσματος και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Superleague, Γιάννης Μώραλης, θα πετάει το νόμισμα ενώπιον τους. Ισοπαλία δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς ενώ κάθε φορά πρώτος δικαίωμα επιλογής θα έχει ο αρχηγός της τυπικά γηπεδούχου ομάδας βάσει του προγράμματος των αγώνων. Η ρίψη του νομίσματος θα πραγματοποιείται την ημέρα και ώρα που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί η κάθε αναμέτρηση στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής και θα μεταδίδεται τηλεοπτικά από το κανάλι της Βουλής.

Σε δηλώσεις του στο «Κουλούρι», ο κύριος Μώραλης διευκρίνησε: «Αποφασίσαμε πως δεν συμφέρει κανέναν να γίνουν οι αγώνες. Με μια πρόχειρη εκτίμηση σε κάθε αγώνα δεν θα παρευρίσκονταν περισσότεροι από 500 θεατές ενώ οι ομάδες θέλουν να αποφύγουν τα έξοδα των μετακινήσεων καθώς ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, οι καιροί οικονομικά είναι δύσκολοι. Θα αφήσουμε την τύχη να αποφασίσει και εύχομαι σε όλες τις ομάδες να διαλέξουν τη σωστή όψη του νομίσματος. Έτσι κι άλλιως η τύχη όλων των αγώνων σπάνια αποφασιζόταν στα γήπεδα τόσα χρόνια».

Τέλος, δηλώσεις στο «Κουλούρι» έκανε και ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης, τονίζοντας: «Κοιτάζουμε την κάθε ρίψη ξεχωριστά. Έχουμε πίστη στις ικανότητες μας και σκοπεύουμε να ακουλουθήσουμε το σύστημα "κορώνα". Εύχομαι οι κόποι όλης της χρονιάς να δικαιωθουν».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.