Βρέχει στις φτωχογειτονιές
Mostly clear
2°C
 

Ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα φοράνε στο εξής οι πελάτες που βγαίνουν έξω για να καπνίσουν

Μια διαφορετική πτυχή της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, ήρθε τις τελευταίες ημέρες στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες, πολλοί πελάτες τους βγαίνουν έξω για τσιγάρο, αλλά δεν επιστρέφουν ποτέ για να πληρώσουν.

Ο προβληματισμός των ιδιοκτητών είναι έντονος, με τις λύσεις που έχουν προταθεί να είναι πολλές. Έπειτα από ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε εκπροσώπους των Υπουργείων Υγείας, Οικονομίας και Προστασίας του Πολίτη, η λύση που προκρίθηκε τελικά, ήταν η υιοθέτηση των ηλεκτρονικών βραχιολακίων που φοράνε οι κρατούμενοι όταν παίρνουν άδεια από τις φυλακές.

Έτσι, οι καπνιστές πελάτες, κάθε φορά που λένε ότι βγαίνουν να καπνίσουν, θα φοράνε το βραχιολάκι, χάρη στο οποίο θα μπορούν οι υπεύθυνοι του καταστήματος να τους εντοπίσουν. Αν το παραπάνω μέτρο δεν λειτουργήσει, εξετάζεται η παρουσία μυστικών αστυνομικών στους εξωτερικούς χώρους των μαγαζιών, με την δημιουργία ειδικών χώρων με ηλεκτροφόρα κάγκελα προς το παρόν να διαψεύδεται.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί την υπόθεση και θα σας ενημερώσει για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.