Πάει κι αυτό
Clear sky
22°C
 

Ανταλλαγή της Λίνας Μενδώνη με τα γλυπτά του Παρθενώνα προτείνει τώρα η Μεγάλη Βρετανία

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι διαπραγματεύσεις για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας, με το ζήτημα να έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις.

Όπως σχολίασε πρόσφατα κι ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου [...] την ιδιοκτησία προφανώς την απολαύει ο τόπος, ο οποίος "γέννησε" τα μάρμαρα αυτά. Ζητούμενο, ως εκ τούτου, το νομικό ένδυμα επιστροφής των γλυπτών».

Πλέον, φαίνεται πως το νομικό ένδυμα βρέθηκε, αφού η αγγλική κυβέρνηση πρότεινε την ανταλλαγή των γλυπτών με την Λίνα Μενδώνη, η οποία και θα ανήκει πλέον εξ ολοκλήρου στη Μεγάλη Βρετανία. «Παρακολουθούμε χρόνια την πορεία, το στιλ και τη συμπεριφορά της και τη θέλουμε για πάντα εδώ», σχολίαζε πηγή που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν η Υπουργός θα εκτίθεται στο Μουσείο στη θέση των γλυπτών ή θα τοποθετηθεί κάπου αλλού.

Προς το παρόν η ελληνική πλευρά δεν επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ, φοβούμενη τις αντιδράσεις των πολιτών για την απώλεια της κυρίας Μενδώνη. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.