Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Thunderstorm
13°C
 

Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 η Στυλίδα

256px-flag_of_europeΟ δήμαρχος Α. Γκλέτσος τόνισε πως «η ανάδειξη της Στυλίδας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι μία ακόμα επιτυχία του τόπου μας, η οποία θα συμβάλει στην προβολή της στο εξωτερικό, όπως επίσης και μια υπερήφανη στιγμή για τους κατοίκους της Στυλίδας, μικρούς και μεγάλους, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε όλοι μας», ενώ διαβεβαίωσε ότι οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει με ταχείς ρυθμούς.

Η κωμόπολη της Φθιώτιδας ανταγωνιζόταν τη ρουμάνικη πόλη Μπράτκα, μια όαση πράσινου και δημοφιλές θέρετρο οικο- και αγροτουρισμού, στην ενδοχώρα της Ρουμανίας. Τα στοιχεία που φαίνεται να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική επικράτηση της Στυλίδας, εκτός από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της, ήταν το στολίδι της πόλης Πάρκο του Λαού, το μνημείο του Νικολάου Κασομούλη, ιστορικού αγωνιστή του 1821, τα ετήσια παραδοσιακά πανηγύρια σε Λογγίτσι, Άνυδρο και Αυλάκι, το πασίγωστο σαρακατσανέικο γλέντι της Βουρλιάς, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας, πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα, καθώς και οι πολυάριθμες ψαροταβέρνες της περιοχής, με φρέσκο ψάρι Μαλλιακού.

Η πανευρωπαϊκή επιτυχία της Στυλίδας καθοδηγήθηκε ασφαλώς από τον δήμαρχό της και πετυχημένο ηθοποιό Απόστολο Γκλέτσο και την ομάδα πολιτιστικών δραστηριoτήτων του δήμου, και έλαβε σημαντική στήριξη από περήφανα τέκνα της όπως ο σούπερ στάρ τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να αφήσει τις υποχρεώσεις του στην Αθήνα προκειμένου να αφοσιωθεί στις πυρετώδεις διεργασίες των επόμενων εννέα ετών.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.