Ιουλιανά
Clear sky
28°C
 

Τη Γραμμική Α σκοπεύει να υιοθετήσει η Χρυσή Αυγή

Θέλοντας να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο πιστή στο περήφανο αρχαιοελληνικό πνεύμα το οποίο θαυμάζει, η Χρυσή Αυγή σκοπεύει να πάει ένα βήμα παραπέρα την υιοθέτηση αρχαιοελληνικών συμβόλων και γραμμάτων για την προώθηση του brand name της.

Μετά τους κίονες, τους μαιάνδρους και την αρχαιοελληνική γραμματοσειρά στο λογότυπό της, σειρά έχει η Γραμμική Α, η μινωική γραφή που χρονολογείται απο το 1800-1450 π.Χ. περίπου και η οποία ανακαλύφθηκε το 1900 απο τον Βρετανό αρχαιολόγο Άρθουρ Έβανς. Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής,  Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε σχετικά με το θέμα πως "Είναι καιρός ως έθνος να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τους αρχαίους Μίνωες που είχαν γραφή όταν οι Γερμανοί ακόμα σκαρφάλωναν σε δένδρα. Το σχέδιο μας προβλέπει  όλες οι μπλούζες της Χρυσής Αυγής να αναγράφουν πλέον το όνομα του κόμματος σε Γραμμική Α και παράλληλα  ό, τι σχετίζεται με την παράταξη μας, απο ψηφοδέλτια ως δημοσιεύματα σε ξένες εφημερίδες, να γράφεται επίσης αποκλειστικά στην αρχαία μινωική γραφή."

Μάλιστα, όταν δημοσιογράφοι του επεσήμαναν πως η Γραμμική Α δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί ακόμα, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος έσπευσε να δηλώσει:  "Έχω αναθέσει στα πιο γερά μυαλά του Λαϊκού Συνδέσμου την αποκρυπτογράφηση. Πιστεύω πως ο λόγος που οι  αρχαιολόγοι που προσπάθησαν μέχρι σήμερα δεν τα κατάφεραν είναι επειδή ήταν ξένοι. Στα παλικάρια μας κυλάει το ίδιο αίμα με τους προγόνους μας, ο ίδιος τρόπος σκέψης. Πιστεύω ότι σε ένα μήνα το πολύ ο Καιάδας και ο Ηλίας θα μας δώσουν την λύση του αινίγματος".


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.