Ιουλιανά
Clear sky
31°C
 

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση του Νίκου Ευαγγελάτου

Με ανάρτησή του στο Facebook, το Ερευνητικό Εργαστήριο του Mega, που εδρεύει στην Παιανία και εστιάζει στον ανθρώπινο υπολογισμό (Interactive Systems Design lab), ανακοίνωσε σήμερα την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης «Ερευνητική Υποδομή για την Ψηφιοποίηση του Νίκου Ευαγγελάτου».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης:

«Χθες, με την ολοκλήρωση του τεράστιου αυτού έργου, καταφέραμε να ψηφιοποιήσουμε το 100% του σώματος αλλά και του πνεύματος του Νίκου Ευαγγελάτου, ενός παρουσιαστή-παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές Ελλήνων. Με τις δυσκολίες του βέβαια, ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε και συγκεκριμένα καταφέραμε:

1) Να δημιουργήσουμε τρισδιάστατα μοντέλα του σώματος του Ν. Ευαγγελάτου συμπεριλαμβανομένων και των φρυδιών του, ένα παγκόσμιο επίτευγμα για το οποίο έχουμε μάλιστα καταθέσει δημοσίευση στο IEEE Computer Graphics and Applications.

2) Nα ψηφιοποιήσουμε ολόκληρα τα Τρόπαια Αρκαδίας, παλαιότερα γνωστά ως Βερβίτσα.

3) Nα δημιουργήσουμε πίστες Counterstrike με σενάρια διαπραγμάτευσης ομηριών.

4) Nα αναπτύξουμε δύο διαδραστικές Web εφαρμογές, μια περιήγηση στα Τρόπαια Αρκαδίας, και ένα εικονικό μουσείο στο το πετρόκτιστο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου.

5) Nα αποκτήσουμε κρίσιμη γνώση και εμπειρία για επόμενες, πιο στοχευμένες δουλειές όπως, για παράδειγμα, την ψηφιοποίηση του καστ των Απαράδεκτων και τη δημιουργία νέων επεισοδίων με βάση το πως η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αντιληφθεί την τρέχουσα επικαιρότητα.»

Σύμφωνα με πληροφορίες το μυαλό του Ν. Ευαγγελάτου όπως είναι ακριβώς σήμερα σώζεται ψηφιοποιημένο σε υπερσύγχρονο υπολογιστικό κέντρο της Αρκτικής, σε άγνωστη τοποθεσία για λόγους ασφαλείας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.