Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Γραμμή υποστήριξης για όσους βλέπουν ΡΙΚ εγκαινιάζει το υπουργείο Υγείας

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από σήμερα το πρωί, η τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 35035.

Η γραμμή εγκαινιάστηκε από το Υπουργείο Υγείας με σκοπό να παρέχει υποστήριξη, πληροφόρηση και καθοδήγηση, εφόσον χρειάζεται, ώστε να γίνει η ψυχική υγεία προσβάσιμη σε όλους όσους βλέπουν ΡΙΚ από επιλογή.

Το ΡΙΚ, με την εύκολη διείσδυσή του σε όλα τα σπίτια της Ελλάδας μέσω διαδικτυακών ροών αλλά και της ψηφιακής τηλεόρασης, έχει αποκτήσει χιλιάδες τηλεθεατές. Σε αυτό το κλίμα και με αίσθημα επιστημονικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, το Υπουργείο Υγείας και το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία προγράμματος βοήθειας, συμβουλευτικής, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης των συμπολιτών μας μέσω τηλεφώνου.

Οι πολίτες, όταν νοιώσουν την ανάγκη, μπορούν να καλέσουν στην τηλεφωνική γραμμή 35035, όπου θα έχουν τις παρακάτω επιλογές:

  • Παροχή ψυχολογικής στήριξης στα Ελληνικά πατώντας το 1: 24ωρη λειτουργία.
  • Παροχή ψυχολογικής στήριξης στα Κυπριακά πατώντας το 2: από 08.00 έως 20.00.
  • Παροχή ψυχιατρικής βοήθειας σε όσους αρέσει η εκπομπή «Ποιος Ρωτά», το πρωτοποριακό τηλεπαιχνίδι γνώσεων με πολλές ανατροπές και πλούσια δώρα πατώντας το 3: λειτουργία από 08.00 έως 20.00.
  • Παροχή ψυχολογικής στήριξης παιδιών και οικογενειών που δεν μπορούν να μιλήσουν χωρίς το τελικό ν πατώντας το 4 (τέσσεραν): 24ωρη λειτουργία.

Η υπηρεσία της τηλεφωνικής υποστήριξης, οργανώνεται υπό τις επιστημονικές κατευθύνσεις και την εποπτεία της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Επίσης, σε επιστημονικό και επιχειρησιακό επίπεδο, συνεργάζονται η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», η οποία συμμετέχει με πάνω από 160 ειδικούς από 40 φορείς, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), ο μη κερδοσκοπικός Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών ψυχολόγων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα σε σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.