Τζιτζίκια
Mostly sunny
26°C
 

Κατέρριψε το Παγκόσμιο ρεκόρ Ανοιχτής Θαλάσσης η Μόνικα!

Ουδέν κακό αμιγές καλού λέει ο θυμόσοφος λαός κι αυτό φαίνεται πως θα ισχύσει και στην περίπτωση της δημοφιλούς συνθέτριας και τραγουδίστριας Μόνικα. Όλοι μας διαβάσαμε με κομμένη την ανάσα την απίστευτη περιπέτεια που έζησε η 27χρόνη, όταν το σκάφος του -εφοπλιστή στο επάγγελμα- φίλου της, τυλίχτηκε στις φλόγες και αναγκάστηκε να κολυμπήσει υπό αντίξοες συνθήκες από τη Σέριφο μέχρι τη Τζια προκειμένου να σωθεί.

Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι πως η Μόνικα στην προσπάθεια της να φτάσει στη στεριά κατέρριψε το Παγκόσμιο ρεκόρ Ανοιχτής Θαλάσσης το οποίο κατείχε ο γνωστός κολυμβητής Maarten van der Weijden από την Ολυμπιάδα του Πεκίνου το 2008. Συγκεκριμένα, η Μόνικα κολύμπησε την απόσταση Σέριφος-Τζια σε 7 ώρες. Η απόσταση που χωρίζει τα δυο νησιά είναι μεγαλύτερη από 100 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι κολυμπούσε περίπου 15 χιλιόμετρα ανά 1 ώρα τη στιγμή που το Παγκόσμιο ρεκόρ για τα 10 χιλιόμετρα είναι 41 λεπτά και 51 δεύτερα. Προσεγγιστικά λοιπόν η Μόνικα είναι η νέα κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ Ανοιχτής Θαλάσσης.

Στο λιμάνι της Τζιας μάλιστα, την χαρισματική ερμηνεύτρια περίμενε ο δήμαρχος του νησιού ο οποίος της απένειμε ένα τιμητικό χρυσό μετάλλιο καθώς και το κλειδί της πόλης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφτεί και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.  Λίγες ώρες μετά το συμβάν, η Μόνικα βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να γράψει ένα μελαγχολικό κομμάτι για ένα μοναχικό δελφίνι που γνώρισε  κατά τη διάρκεια της περιπέτειας της. Όταν όμως καθάρισε το μυαλό της και ξεπέρασε το αρχικό σοκ συνειδητοποίησε το επίτευγμα της και η ικανοποίηση της ήταν μεγάλη.

Ενημερώθηκε μάλιστα  πως το γεγονός ότι είναι κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ της δίνει αυτόματα το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το 2016,  όταν και θα λάβουν χώρα οι Ολυμπιακοί, η Μόνικα θα είναι 31 ετών, ηλικία διόλου απαγορευτική για πρωταθλητισμό. Όλα αυτά την οδήγησαν στην απόφαση να αποσυρθεί προσωρινά από τη μουσική και να αφοσιωθεί στην επαγγελματική κολύμβηση. Ήδη μάλιστα προσέλαβε τον κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων  Σπύρο Γιαννιώτη (ο οποίος αποσύρθηκε πρόσφατα έπειτα από μια απόλυτα επιτυχημένη καριέρα), σαν προπονητή της και έτσι, από το πουθενά, η χώρα μας απέκτησε μια μεγάλη ελπίδα για διάκριση στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.