Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Χορός της βροχής στην υπηρεσία πλυντηρίου αυτοκινήτων

Έναν ευφάνταστο τρόπο έχει σκεφτεί ιδιοκτήτης πλυντηρίου αυτοκινήτων για να κερδίζει πελατεία. Ο επιχειρηματίας επιδίδεται σε ινδιάνικες τελετουργίες στον όπισθεν χώρο του πλυντηρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ίδιος και οι υπάλληλοι εκτελούν το αρχαίο έθιμο του χορού της βροχής.

Ο ομογενής από την Αμερική διατηρεί πλυντήριο αυτοκινήτων στο Ηράκλειο και, όπως λέει, η κρίση έχει πλήξει βαρύτατα την επιχείρησή του. Λάτρης των εθίμων των ιθαγενών αμερικανών, έχει στην κατοχή του πολλά βιβλία, αλλά και αυθεντικά χειρόγραφα της φυλής των Τσέρoκι και καταπιάνεται συχνά με τη μελέτη τους. Απελπισμένος από την κίνηση στο πλυντήριο τον τελευταίο καιρό, επιστράτευσε αλλόκοτες μεθόδους προσέγγισης πελατών. Συγκεκριμένα, τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, όταν ο καιρός είναι πιό ξηρός, διοργανώνει μία ή δύο τελετές την εβδομάδα, χορεύοντας το χορό της βροχής, προκειμένου να κληθούν τα πνεύματα των αυτοχθόνων της αμερικανικής ηπείρου και να προκαλέσουν βροχή, λεκιάζοντας τα αυτοκίνητα της περιοχής και αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες να καταφύγουν στο πλυντήριό του για να τα καθαρίσουν.

Οι ασυνήθιστες πρακτικές του 53χρονου φαίνεται να αρέσουν και σε ορισμένους υπαλλήλους του πλυντηρίου, που συμμετέχουν πρόθυμα στις τελετές. "Φοράμε πολύχρωμα φτερά στο κεφάλι και παραδοσιακές πλεκτές μπλούζες και χορεύουμε γύρω από τη φωτιά. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον να μαθαίνεις για τις παραδόσεις των παλιών αυτών πολιτισμών και είναι μια καλή ευκαιρία να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της δουλειάς" εκμυστηρεύτηκε η Αθηνά, από τους πρώτους υπαλλήλους που γοητεύτηκαν από τον χορό της βροχής.

Όταν ο επιχειρηματίας ρωτήθηκε κατά πόσο ο χορός και οι τελετές βοηθάνε στην αύξηση της κίνησης στο πλυντήριο απάντησε: "Τα πνεύματα δεν έρχονται όποτε τα θέλει κανείς. Τον χορό της βροχής δε μπορείς να τον παραγγείλεις όπως τα σουβλάκια. Πρέπει να πείσεις τα πνεύματα ότι είσαι ένας από αυτούς, να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους. Χορεύουμε με τους υπόλοιπους μόνο όταν πρέπει. Αλλιώς χάνει το νόημά του. Τα αρχαία πνεύματα ξέρουν".


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.