Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Έρχεται το πρώτο TEDxMarathon με τους ομιλητές να δίνουν διαλέξεις τρέχοντας

MAREXO_539_355Πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά ο δημοφιλής θεσμός του TEDx, καθώς η νέα εκδήλωση η οποία θα λάβει χώρα στις αρχές του Ιουλίου θα συνδυάζει όπως φαίνεται δυο μεγάλες αγάπες των Ελλήνων: τις διαλέξεις και το τρέξιμο.

Όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, το πρώτο «TEDxMarathon» θα λάβει χώρα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 9 το πρωί. Ομιλητές, κοινό και εθελοντές, αναμένεται να συγκεντρωθούν στον προαύλιο χώρο του Σταδίου και εν συνεχεία θα ξεκινήσει ο πρωτότυπος μαραθώνιος - σκυταλοδρομία γνώσης και ανταλλαγής εμπειριών.

Συγκεκριμένα, όλοι μαζί θα ξεκινήσουν να εκτελούν αντίστροφα το δρομολόγιο του μαραθωνίου, με τον ομιλητή που θα κατέχει την σκυτάλη να απευθύνει τρέχοντας τη διάλεξή του προς το κοινό, παραδίδοντάς τη στη συνέχεια στον επόμενο ομιλητή. Μάλιστα, το ρόλο της σκυτάλης αναμένεται να παίξει γνωστό γκάτζετ της εταιρείας Apple, από το οποίο οι σοφοί διδάσκαλοι θα διαβάζουν τις ομιλίες τους προς τους διψασμένους για γνώση παριστάμενους.

«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε εξαντλήσει τις τοποθεσίες για τη διοργάνωση TEDX και έπρεπε πλέον να σκεφτούμε "outside of the box", όπως λέμε και πράττουμε συχνά μεταξύ μας, μιας και ξεμέναμε σιγά -σιγά και από εθελοντές. Το πρόσφατο TEDx που έλαβε χώρα στις δημόσιες τουαλέτες της Ομόνοιας μας έκανε να αντιληφθούμε πως κάτι πρέπει να αλλάξει. Το TEDxMarathon έρχεται να δώσει τη λύση, καθώς βασίζεται και στη γνωστή πλέον αγάπη των Ελλήνων για το τρέξιμο», τόνισε μιλώντας στο «Κουλούρι», ιδρυτικό στέλεχος της διοργάνωσης.

Τέλος, οι διοργανωτές του «TEDxMarathon» παρακάλεσαν τους εθελοντές να προμηθευτούν νεράκια και πετσέτες από το σπίτι τους, καθώς παρά το κόμιστρο συμμετοχής των 200 ευρώ, τα οικονομικά της διοργάνωσης παραμένουν σε κάκιστη κατάσταση.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.